Λάρισα

Μάξιμος με Λιβάνιο: Προσλήψεις εξπρές και επιπλέον χρήματα για δρόμους στα Φάρσαλα!

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του υφυπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξουν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με διαδικασίες εξπρές για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον κυκλώνα στα Φάρσαλα, αλλά και για τη δέσμευσή του για επιπλέον επιχορήγηση για την αποκατάσταση του δικτύου, ιδιαίτερα του ορεινού, που έχει υποστεί καταστροφή. Ως κυβέρνηση παρέχουμε κάθε δυνατότητα στον δήμο Φαρσάλων, έτσι ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της γρήγορης επανόδου στην κανονικότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από διαμαρτυρίες πολιτών από τα χωριά που επλήγησαν και δεν έχουν αποζημιωθεί επικοινώνησε με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την έως τώρα διεκπεραίωση των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά και για την ανάγκη ενίσχυσής τους. Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, κατά την οποία υπήρξε επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαρσάλων και διευθυντικά στελέχη του δήμου, όπου πέραν της ενημέρωσης για τις έως τώρα εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, τέθηκαν επί τάπητος οι επιπλέον ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Προσλήψεις συμβασιούχων

Στη σύσκεψη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που ιδίοις όμμασι είδε τις ζημιές στους δρόμους της επαρχίας και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων οικισμών, υποστήριξε το αίτημα του δήμου για επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ορεινού δικτύου πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ που άμεσα δόθηκαν. Ο κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε να υπάρξει συμπληρωματικό ποσό και προς τούτο ζήτησε από τον δήμο να ετοιμάσει άμεσα νέο Τεχνικό Δελτίο για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών αποδέχθηκε το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού του δήμου με προσλήψεις fast track με 8μηνες συμβάσεις, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 212 του ν. 3584/2007. Μάλιστα, όπως είπε, η μισθοδοσία τους θα μπορούσε να καλυφθεί από τα χρήματα που δόθηκαν στον δήμο για τη θεομηνία.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εσωτερικών παρείχε στον δήμο Φαρσάλων 700 χιλιάδες ευρώ για την άμεση στήριξη των 600 ευρώ στους πληγέντες και έως σήμερα από τα 800 σπίτια και τις 75 επιχειρήσεις που αιτήθηκαν αυτοψία έχουν λάβει τα 600άρια 155 δικαιούχοι. Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας του gov.gr πληρώνονται εντός εβδομάδας οι αποζημιώσεις των 5 και 8 χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός βουλευτής είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή,  που με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο στα Φάρσαλα, ότι θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν γρήγορα οι συνέπειες της πρωτοφανούς καταστροφής.

 

Previous ArticleNext Article