Λάρισα

Κέλλας: «Δεν μπορούμε δίπλα σε κάθε πολίτη να έχουμε κι από έναν αστυνομικό»

Στον ΣΚΑΪ 100,3Fm μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «Ζωή.gr» και τη Χριστίνα Βίδου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τόνισε ότι, τώρα, διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, που καθοδηγούν τη θεραπεία, ενώ σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός σε σχέση με χώρες ανάλογου πληθυσμιακού μεγέθους, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει εύλογη ανησυχία για τους ασθενείς των ΜΕΘ.

Ειδικότερα, σε σχέση με την επάρκεια των ΜΕΘ, ο κ. Κέλλας εξήγησε ότι η κυβέρνηση αύξησε τις κλίνες από 570, που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2019, σε 970 και έως τέλος του έτους θα τις φτάσει στις 1200, οι οποίες θα διατηρηθούν μόνιμα, έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζονται πολιτικό «μέσο» προκειμένου να βρίσκουν κρεβάτι στην εντατική.

Συγχρόνως, αναφέρθηκε στις προσλήψεις 940 γιατρών, που είναι σε εξέλιξη, 81 μονίμων γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, 1209 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, 400 γιατρών εκ των οποίων οι 200 προορίζονται για τις ΜΕΘ καθώς και στα 6.000 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που προσλήφθηκαν από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής από τον πληθυσμό, επισήμανε ότι «το κράτος δεν μπορεί δίπλα σε κάθε πολίτη να τοποθετήσει κι από έναν αστυνομικό», υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζεται η κυβέρνηση να εκδώσει νόμο, προκειμένου οι πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για τους αρνητές του κορονοϊού ανέφερε ότι φοβούνται περισσότερο απ’ όλους, γι’ αυτό αποφεύγουν την πραγματικότητα και καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Ακούστε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/jUzosE2ibKI

Previous ArticleNext Article