Λάρισα

Μ. Χαρακόπoυλος στη ΔΑΚΕ: Απάντηση στα σενάρια για σχηματισμό “κυβέρνησης ηττημένων

«Η ΔΑΚΕ ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την επικράτηση των φιλελεύθερων Ιδεών στους εργασιακούς χώρους. Και είναι καθήκον μας ως κόμμα, όταν βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, αλλά κι ως κυβέρνηση όταν έχουμε την ευθύνη της εξουσίας, να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη ΔΑΚΕ, η οποία αφουγκράζεται την κοινωνία των πολιτών. Είναι ο καλύτερος αγωγός μηνυμάτων οι κομματικές μας οργανώσεις, η οργανωμένη βάση. Κι η ΔΑΚΕ είναι η οργανωμένη βάση μας στους εργασιακούς χώρους και οφείλουμε να έχουμε άριστη συνεργασία. Έχω ξαναπεί, δεν χτυπούμε τον αγγελιοφόρο, όταν τα μηνύματα δεν είναι καλά. Αντιθέτως, οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε για να διορθώνουμε τις αστοχίες ή τα λάθη αν υπάρχουν» Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τασιόπουλο, στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ του Δημοσίου Τομέα Λάρισας.

Επί μνημονίων στοχοποιήθηκε ο δημόσιος υπάλληλος

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του επισήμανε «οσονούπω έχουμε εθνικές εκλογές. Δεν είναι ώρα βεβαίως να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Τις αστοχίες που υπήρξαν τις άκουσα και τις κατέγραψα». Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «φυσικό είναι σε μία πορεία, σε μία μακρά διαδρομή να υπάρχουν και αστοχίες και χρέος μας είναι να τις επισημαίνουμε και να τις διορθώνουμε. Αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος για τη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο των μνημονίων. Δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι για πολλές δεκαετίες το δημόσιο θεωρήθηκε ο “μεγάλος ασθενής” στη χώρα μας. Και πράγματι η γραφειοκρατία είναι ένας βραχνάς, τον οποίον πολλές δεκαετίες υφιστάμεθα, και ο εύκολος στόχος είναι βεβαίως ο δημόσιος υπάλληλος, χωρίς να δούμε διαδικασίες, μηχανισμούς που ευθύνονται για το γεγονός ότι ο πολίτης πολλές φορές δεν εξυπηρετείται. Και επίσης είναι αλήθεια ότι στα χρόνια των μνημονίων καθηλώθηκαν και οι αποδοχές το δημοσίων υπαλλήλων, και των συνταξιούχων, και υπήρχαν και περικοπές».

Κατάκτηση της πατρίδας η ψηφιοποίηση του κράτους

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «στον απολογισμό της πρώτης τετραετίας Μητσοτάκη βλέπουμε ότι έχουμε ένα τεράστιο άλμα εκσυγχρονισμού στο κράτος, στον δημόσιο τομέα. Η ψηφιοποίηση του κράτους διευκολύνει και τους δημοσίους υπαλλήλους, τους δημόσιους λειτουργούς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Έχει μειωθεί κατακόρυφα η γραφειοκρατία. Δεν υπάρχουν οι ώρες στα γκισέ, που ταλαιπωρούσαν και τους πολίτες, και τους δημόσιους λειτουργούς. Αυτό είναι μία κατάκτηση της πατρίδας μας -η ψηφιοποίηση του Κράτους, η απλοποίηση των διαδικασιών, οι ταχύτεροι οι ρυθμοί στην εξυπηρέτηση του πολίτη-, που πιστώνεται αυτή η κυβέρνηση. Και βεβαίως τώρα που υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας, η οποία -παρ’ όλα τα δεινά που μας βρήκανε τα 3,5 αυτά χρόνια- καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους, δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία αποκατάστασης μισθών».

Τετραετία αύξησης μισθών η επόμενη

Σχετικά με τις συντάξεις και την προσωπική διαφορά, ο κυβερνητικός βουλρυτής σημείωσε ότι «είναι θετικό και να το λέμε μεταξύ μας και να το βροντοφωνάζουμε και έξω ότι, μετά από 12 χρόνια, δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις που αγγίζουν το 8%. Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, κατανοώντας το πρόβλημα που υπήρξε με την προσωπική διαφορά, σε πολλούς της μεσαίας τάξης συνταξιούχουν, που κατέβαλλαν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, και με το νόμο Κατρούγκαλου πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις τους, ότι θα υπάρξει και γι’ αυτούς άμεσα μία στήριξη. Και ανακοινώθηκε το μέτρο αυτό και, βεβαίως, όσο ροκανίζεται η προσωπική διαφορά το επόμενο διάστημα θα τύχουν και αυτοί ανάλογων αυξήσεων».

Κινητοποίηση όλων για νίκη ΝΔ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ολοκλήρωσε λέγοντας «δεν θέλω να μακρηγορήσω, αλλά μπροστά μας έχουμε μία εκλογική μάχη. Τα είπα όλ’ αυτά για να τα κλείσουμε ως μία εκκρεμότητα το παρελθόντος και καλά είναι όσο πάμε σε εκλογές να μην ξανανοίγουμε τέτοια ζητήματα. Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα πρέπει να κοιτάμε το στόχο και ο στόχος είναι η νίκη και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Το λέω γιατί φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε μία νάρκη, της απλής αναλογικής. Ήδη, αυτές τις μέρες, φουντώνουν σενάρια για “κυβέρνηση ηττημένων” με την απλή αναλογική την πρώτη Κυριακή. Τα 31, 12, 4%. Αν, ο μη γένοιτο, ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 31, ο Ανδρουλάκης 12, και 4% ο Βαρουφάκης μπορεί να σχηματίσουν μία οριακή πλειοψηφία 151 εδρών. Κατά την άποψή μου είναι απίθανο. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο. Αλλά και μόνο ο φόβος αναβίωσης μιας τέτοιας ετερόκλητης συμμαχίας με Τσίπρα και Βαρουφάκη, που οδήγησαν τη χώρα στα capitalcontrols, ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλαρότητας ψήφου. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να πούμε ότι αφού η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η κρίσιμη να απέχουμε από την πρώτη ή να μην κινητοποιηθούμε όσο πρέπει. Άρα, λοιπόν, βάζουμε τα δυνατά μας και στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ψηφίζουμε σαν να ψηφίζουμε στην τελική κάλπη, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να είναι από βατήρα τέτοιο, με αποτέλεσμα τέτοιο την πρώτη Κυριακή, που να διασφαλίζει την αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Για να υπάρχει σταθερότητα, ασφάλεια και ένα σίγουρο μέλλον την επόμενη μέρα, με ανάπτυξη, προκοπή και κοινωνικό μέρισμα για όλους.

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, υποδεχόμαστε την Παρασκευή τον πρωθυπουργό και η καθεμία και ο καθένας θα πρέπει να κινητοποιηθούμε στο έπακρο για τη μεγάλη αυτή εκδήλωση με τον πρωθυπουργό, που ουσιαστικά εγκαινιάζει και τον προεκλογικό αγώνα σε επίπεδο Θεσσαλίας. Και πάλι καλή χρονιά με υγεία και νίκες!»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=wtWIias2598

Previous ArticleNext Article