Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στη βασιλόπιτα ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας: Η εισβολή στην Ουκρανία άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου!

«Ο αναθεωρητισμός, που εκφράζει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Αν δεν ισχύει το διεθνές δίκαιο, αλλά το δίκαιο της ισχύος, τότε ο κόσμος μας θα μετατραπεί σε ζούγκλα. Η ειρήνη και η ελευθερία, που θεωρούσαμε αυτονόητα αγαθά στη γηραιά ήπειρο, σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά τη λήξη του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου και τρεις δεκαετίες μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου συνειδητοποιούμε ξαφνικά ότι δεν είναι αυτονόητα». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) της ΝΔ Λάρισας στο Διαχρονικό Μουσείο της πόλης.

 

Η πονεμένη Ρωμιοσύνη της Μαριούπολης…

Ο Θεσσαλός πολιτικός  αναφερόμενος στους Έλληνες της Ουκρανίας εξέφρασε τον σεβασμό του στο σθένος τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε «υποκλίνομαι στον ελληνισμό της Μαριούπολης, στην πονεμένη Ρωμιοσύνη, που υπό αντίξοες συνθήκες, παρά τους κατά καιρούς διωγμούς και τις δοκιμασίες, διατηρούν με υπερηφάνεια την εθνική ελληνική τους συνείδηση και σε μεγάλο βαθμό την ελληνική γλώσσα. Το εθνικό κέντρο, η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα έχει χρέος να στηρίξει έμπρακτα αυτό το πολύπαθο κομμάτι του ελληνισμού, προκειμένου να συνεχίσει σε συνθήκες ασφαλείας να ζει στις πατρογονικές του εστίες». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «η Τουρκία ως άλλος ‘λύκος’ στην αναμπουμπούλα χαίρεται, γι’ αυτό και χρειάζεται διαρκής εγρήγορση».

 

Η “νάρκη” της απλής αναλογικής

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «δυόμιση χρόνια τώρα πριν προλάβουμε να πούμε “Δόξα τω Θεώ” λέμε πάλι “βοήθα Παναγιά”. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή διαχειρίζεται τη μια μετά την άλλη κρίσεις. Δυστυχώς, μετά την πανδημία ήρθε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος που επιβάρυνε έτι περαιτέρω το πρόβλημα που σοβούσε με τις τιμές της ενέργειας.

Τους επόμενους 16 μήνες μέχρι τις εκλογές -οι οποίες θα γίνουν, όπως με κάθε αφορμή τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της τετραετίας, ως ένα υπόδειγμα θεσμικής ευθύνης- οφείλουμε να επιμείνουμε περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Έχουμε μπροστά μας τη ‘νάρκη’ της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και την υλοποίηση στην πράξη των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ψηφίσει στη Βουλή. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Και αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Το φλουρί στον Μάξιμο

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που αναδείχθηκε ο τυχερός της εκδήλωσης καθώς βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας, όπως είπε στον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας Ηλία Σουφλιά «άλλες δυο φορές έχω πετύχει φλουρί στη ζωή μου. Μια όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο και η άλλη τη χρονιά που έγινα υπουργός. Εύχομαι υγεία, ειρήνη, καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης και καλή δύναμη σε όλες και σε όλους μας για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας». Εκ μέρους της ΔΕΕΠ ο πρόεδρός της πρόσφερε στον «τυχερό βουλευτή» του νομού διακοσμητικά κάδρα ζωγραφικής σε ξύλο, με λεπτομέρεια από την Πολιτεία (Λάρισα) του Αγήνορα Αστεριάδη 1969 -έργο από τη συλλογή του Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα-, όπως και μια φιάλη κρασί του κτήματος του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.

Previous ArticleNext Article