Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος από τα Φάρσαλα: Πιο γενναία μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια

«Μπροστά μας έχουμε πολύ έργο και κυρίως να ανακουφίσουμε τον κόσμο που πλήττεται από την ακρίβεια. Και δεν κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση όποιος επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς, πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί στην στήριξη των πολιτών. Το κατανοούμε όλοι και πρώτος ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, δεσμεύτηκε ότι αν δεν ευοδωθεί η κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος, τον Μάιο, θα λάβει πιο γενναία μέτρα, με ένα νέο πακέτο στήριξης, με επιδότηση του ρεύματος και του φυσικού αερίου από την πολιτεία». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας με πολίτες στα Φάρσαλα, παρουσία του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, του προέδρου κ. Δημήτρη Γιακοβή και στελεχών της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της ΝΔ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «παγκόσμια γεγονότα, εξωγενείς κρίσεις φέρνουν αλυσιδωτές συνέπειες στην οικονομία και γενικότερα στη ζωή μας. Αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη έκρηξη ακρίβειας. Ενώ τον προηγούμενο χρόνο, με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε πάνω από 8% ανάπτυξη, σήμερα αντιμετωπίζουμε μεγάλο πληθωρισμό και έκρηξη στις τιμές της ενέργειας. Ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, έχουν γίνει βραχνάς για τον κόσμο και επιπλέον επηρεάζουν τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών. Η κυβέρνηση, ήδη, έλαβε κάποια πρώτα μέτρα. Εξακολουθεί να επιμένει ότι οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκές γιατί ό,τι και να κάνουμε σε εθνικό επίπεδο είναι λιγότερο από το μέγεθος του προβλήματος».

 

Σημαντική ημέρα για τα Φάρσαλα η 1η Φεβρουαρίου 2021

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, κάθε κρίση την είδαμε ως ευκαιρία. Οι πρωτόγνωρες καταστροφές του “Ιανού” δρομολόγησαν μια σειρά από έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια στην περιοχή των Φαρσάλων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι συνάντησα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την 1η Φεβρουαρίου του 2021. Αυτή η ημερομηνία για τα Φάρσαλα είναι σημαντική, η 1η Φεβρουαρίου του 2021. Του εξήγησα ότι αν υπήρχε το φράγμα της Σκοπιάς δε θα βιώναμε τις καταστροφές του “Ιανού” στην επαρχία Φαρσάλων. Γιατί και αν ακόμα υλοποιηθεί το έργο του Αχελώου, η επαρχία Φαρσάλων δεν θα ωφεληθεί, θα εξακολουθεί να έχει πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης. Ο πρωθυπουργός προς τιμήν του, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, φώναξε τον τότε γενικό γραμματέα Υποδομών, τον Γιώργο Καραγιάννη –τώρα τον αναβάθμισε σε υφυπουργό- και του έδωσε εντολή άμεσα να δρομολογήσει λύση για το φράγμα στη Σκοπιά. Ένα έργο για το οποίο οι παλιότεροι ξέρετε ότι εδώ και δεκαετίες ακούμε για μελέτες –ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, ο Δημήτρης Γιακοβής, όταν ήμουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θυμάμαι πως έλεγε ότι έγιναν μελέτες από τη δεκαετία του ’70. Με εντολή, λοιπόν, του πρωθυπουργού το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το έργο θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς θα συνοδεύεται από αρδευτικά έργα και από έργα ύδρευσης που θα καλύπτουν 31 οικισμούς στους 4 παλαιούς Καποδιστριακούς δήμους, από το Ναρθάκι μέχρι τον Ενιπέα, κι από τον Πολυδάμαντα μέχρι τα Φάρσαλα. Γι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η δέσμευση. Το έργο θα τρέξει με fast track διαδικασίες. Ήδη έχουν έρθει κατ’ επανάληψη τεχνικοί από τα αρμόδια υπουργεία. Το παρακολουθώ από κοντά, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαρσάλων όλους αυτούς τους μήνες, έχω συναντήσει τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, όπως και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά -γιατί το έργο αφορά πρωτίστως την αγροτική παραγωγή».

 

Άτυχος ο Μητσοτάκης, τυχερή όμως η χώρα!

Ο κυβερνητικός βουλευτής υποστήριξε ότι είναι ευτύχημα για τη χώρα που στη δύσκολη αυτή συγκυρία έχει κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «λένε πολλοί ότι ο Μητσοτάκης είναι άτυχος γιατί του έτυχαν όλα αυτά και πριν τελειώσει η μία κρίση “σκάει” η άλλη. Εγώ λέω ότι ακόμα και αν ο Μητσοτάκης είναι άτυχος, ο ελληνικός λαός εν μέσω αυτής της ατυχίας είναι τυχερός. Φανταστείτε να αντιμετωπίζαμε την πανδημία με υπουργό υγείας τον Παύλο Πολάκη, που μέχρι πρότινος αρνούνταν να κάνει τα εμβόλια. Φανταστείτε να είχαμε την κρίση στα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμένο.

Μπορεί να είναι άτυχος ο Κυριάκος γιατί του ήρθαν στο κεφάλι όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός είναι τυχερός γιατί έχει μία σοβαρή κυβέρνηση, μια υπεύθυνη διακυβέρνηση, που αναγνωρίζεται από την Ευρώπη και τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας. Και είναι ευτύχημα ότι η Ελλάδα χάρη σε αυτή την παράταξη και, κυρίως, την εμμονή του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς και  υπερατλαντικούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Φανταστείτε πώς θα ήμασταν αν δεν ήμασταν μέλη αυτών των κλαμπ».

 

Απομυθοποίηση της αριστεράς

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε, λέγοντας ότι «στο τέλος της ημέρας ο κόσμος θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα αποφασίσει. Πιστεύω ότι η κρίση του θα είναι δικαία, διότι είναι πολύ νωπή η ανάμνηση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για χρόνια, για δεκαετίες, η αριστερά είχε αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Κυβέρνησαν και απομυθοποιήθηκαν. Τους είδαμε. Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς. Και ευτυχώς για τη χώρα, η περίοδος διακυβέρνησής τους δεν άφησε ακόμα μεγαλύτερα τραύματα, καθώς με το δημοψήφισμα κινδύνεψε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ΕΕ».

 

 

Previous ArticleNext Article