Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: Αναγνώριση προσφοράς σε αποστράτους Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

«Η αποδοχή της πρότασης μου εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απόδοση τιμητικού βαθμού και στους απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όπως είχε συμβεί το 2019 με τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, διορθώνει την αδικία που διέπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχει πρωτίστως ηθική αξία, καθώς αποκαθιστά την επιβαλλόμενη ισονομία μεταξύ των αποστράτων». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ψήφιση στην Ολομέλεια της διάταξης για την απόδοση τιμητικής προαγωγής σε απόστρατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, που περιλαμβάνεται στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ρυθμίσεις του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του ευχαριστεί τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «ο οποίος αποδέχθηκε ασμένως και άμεσα την πρότασή μου. Η υπερψήφισή της είναι έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς της πολιτείας την τεράστιας προσφοράς των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την απόκρουση ποικίλων απειλών που άπτονται της κρατικής ασφάλειας».

Με τη νομοθετική ρύθμιση αποδίδεται στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και του ΠΣ που αποστρατεύθηκαν με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αντιπυράρχου ο βαθμός του Αστυνομικού Διευθυντή και του Πυράρχου, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η επέκταση της ρύθμισης δεν γεννά συνταξιοδοτικά ή οικονομικά δικαιώματα, όπως ρητά ξεκαθαρίζεται στον νομό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής που επεξεργάζεται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έγινε αποδέκτης εύλογων παραπόνων από απόστρατους, είχε διατυπώσει στις 8 Σεπτεμβρίου την έκκλησή τους για αποκατάσταση της ισονομίας μεταξύ των ένστολων με την κατ’ αναλογία εφαρμογή και σε αυτούς των διατάξεων του σχετικού νόμου Ν. 4609/2019.

 

 

Previous ArticleNext Article