Λάρισα

Mεγάλες ζημιές στα αμπέλια και τα περιβόλια της επαρχίας Τυρνάβου από τις καταιγίδες

Στον παγετό -18 βαθμών κελσίου του χειμώνα, τις χαλαζοπτώσεις αλλά και τον καύσωνα των 45 βαθμών κελσίου προ 20ημέρου, ήρθε να προστεθεί και η έντονη βροχόπτωση της Μέδουσας.
Στα αμπέλια και τα περιβόλια της Επαρχίας Τυρνάβου, όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν σήμερα σαν αποτέλεσμα τις μειωμένες και υποβαθμισμένες ποιοτικά παραγωγές.
«Αμπέλια, ροδάκινα βιομηχανικά και επιτραπέζια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Δεν είναι μόνο τα φρούτα που έπεσαν κάτω σαπισμένα, αλλά εκτιμώ ότι η πλήρης ζημιά θα φανεί τις επόμενες μέρες στους καρπούς που βρίσκονται πάνω στα δέντρα. Έχει υποβαθμιστεί εξαιρετικά η ποιότητά τους» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Φάνης Τραγάκης, παραγωγός της περιοχής.
«Και ενώ οι παραγωγές είναι μειωμένες, θα μαζεύαμε αλλά μας πρόλαβε η Μέδουσα, και ενώ οι κονσερβοποιίες δεν έχουν στοκ, κανείς δεν μιλάει για τιμές. Ρωτάμε εμείς οι παραγωγοί τους βιομηχάνους και μας λένε σε 4-5 μέρες θα ξέρουμε. Μήπως θέλουν να δουν το τονάζ, πόσο ροδάκινο θα μαζευτεί, και να κανονίσουν τις τιμές;» αναρωτήθηκε ο κ.Τραγάκης που εκτιμά οι βιομήχανοι θα προσπαθήσουν φέτος να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές.
Πηγή: ert.gr

Previous ArticleNext Article