Ελασσόνα

Λειτουργία στο Δαμάσι για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Χαρίτωνα – ΦΩΤΟ

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική Τάξη εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκουκαι η Επέτειος των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος με επίκεντρο το σεισμόπληκτο Δαμάσι.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία,ιερουργούντος τουΣεβασμιωτάτου  ΜητροπολίτουΕλασσώνοςκ.κ. Χαρίτωνοςστην προς τούτο διαμορφωθείσα σκηνή, με την παρουσία  της βουλευτούΛαρίσης κ. ΕυαγγελίαςΛιακούλη,του Δημάρχου Τυρνάβου κ. ΙωάννουΚόκουρα,του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Παιδή, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δαμασίου κ. Γεωργίου Τσανάκα κ.α.

Περατωθείσης της  Δοξολογίας εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γρηγόριος Λέτσιος, ο οποίος ιδιαιτέρως τόνισε την δύναμη της μητρικής αγκαλιάς της Παναγίας η οποία έσωσε τους μικρούς μαθητές στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη νύξη στην προσπάθεια πολλών σήμερα να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία και να διαγράψουν την προσφορά Της στο Γένος! Τόνισε δε ότι χωρίς την Εκκλησία στα χρόνια της δουλείας δεν θα είχε διασωθεί ο Ελληνισμός!

Κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης μοίρασε Ελληνικές σημαίες σε όλα τα παιδιά, τελέστηκε η Επιμνημόσυνη δέηση και επακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η οποία λόγω ελλείψεως μνημείου πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν της ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού!

Ο Πανηγυρισμός κορυφώθηκε με την εορτή που ετοίμασαν  οι δάσκαλοι και οι μαθητές του πληγέντος Δημοτικού Σχολείου, την ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στην ψηλότερη κορυφή του Δαμασίου και την ιστορική – μοναδική στην ελληνική επικράτεια εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων –αυτοσχέδιαπαρέλασητων μαθητώνανάμεσα στα αντίσκηνα του καταυλισμού.

Με μέριμνα τέλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ευγενική χορηγία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές του Δημοτικούκαινούρια σχολικάσακίδια,  η απαραίτητη γραφική ύλη και το επετειακό λεύκωμα –προσφοράτης Αποστολικής Διακονίας- Γρηγόριος ο Ε΄, ο Μαρτυρικός Πατριάρχης.

Previous ArticleNext Article