Λάρισα

Λάρισα: Διαμαρτυρία με τρακτέρ από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον Κόμβο Πλατυκάμπου, πραγματοποιούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες. Οι αγρότες δεν έκλεισαν τον δρόμο, ζητούν όμως την άμεση λήψη μέτρων για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχουν υποστεί.

Λάρισα: Διαμαρτυρία με τρακτέρ από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, οι επιτροπές πλημμυροπαθών αλλά και συλλογικότητες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ζητώντας λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλία μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Τα παρακάρλια χωριά στον κάμπο της Λάρισας είναι ακόμη καλυμένα με νερό και όπως λένε οι αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Διακόσιες χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται κάτω από το νερό.

«Δεν έχουμε σπίτια, δεν έχουμε χωράφια, ζητούμε άμεση στήριξη», λένε και ζητούν ενημέρωση για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Λάρισα: Διαμαρτυρία με τρακτέρ από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Ζητούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση 100 % για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στους αγρότες, στους επαγγελματίες και στα σπίτια. Επίσης ζητούν τη λήψη μέτρων και την κατασκευή έργων προκειμένου να μην ξαναγίνει τέτοια καταστροφή.

Μικτά κλιμάκια του ΕΛΓΑ και της περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών με προτεραιότητα σε ποιμνιοστάσια και αποθηκευμένα προϊόντα. Η καταγραφή των γεωργικών εκτάσεων είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμης γης είναι ακόμα κάτω από το νερό. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους Αγιάς και Κιλελέρ στους οποίους ο κάμπος έχει μετατραπεί σε λίμνη με το νερό σε κάποια σημεία να φτάνει τα έξι μέτρα.

ertnews.gr

Previous ArticleNext Article