Ελασσόνα

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Nα μην περάσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της Ελασσόνας

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφύγει τις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών και να κρύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία της χώρας, είναι καταδικαστέο.

Στο Δήμο της Ελασσόνας, στη πλειοψηφία τους τα τμήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 25άρια και 27άρια, ενώ και στην Πρωτοβάθμια έχουν δημιουργηθεί τέτοια τμήματα όπως αυτά της Α΄ Τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και της Β΄ Τάξης στο 3ο Δημοτικό  Σχολείο με 25 παιδιά αντίστοιχα, στα οποία οι γονείς και οι σύλλογοι τους διαμαρτύρονται δικαίως και κινητοποιούνται.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί πρόκληση καθώς στοιβάζονται τα παιδιά σε τόσο μεγάλα τμήματα και είναι επικίνδυνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας στα σχολεία. Είναι άλλη μια απόδειξη της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Είναι βαθιά αντιεκπαιδευτικό, γιατί υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το μάθημα με 25 και 27 παιδιά μέσα στην τάξη. Και μάλιστα σε μια περίοδο που φαίνονται με πολύ οξυμένο τρόπο οι επιπτώσεις (μορφωτικά κενά, ψυχοκοινωνικά ζητήματα στα παιδιά) από το σχεδόν 1,5 χρόνο κλειστά σχολεία). Και ακόμα πιο αντιπαιδαγωγικό να γίνεται αυτό μέσα στη χρονιά.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ελασσόνας οφείλει να πάρει καθαρή θέση και να μεγαλώσει την πίεση προς την κυβέρνηση ώστε:

Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Να εγκριθούν όλα τα τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Να καθοριστεί όριο 15 μαθητών ανά τάξη. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που έχει για να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα κατάλληλες συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όσο αφορά τις κτηριακές δομές και τα προβλήματα που εντοπίζονται σε αυτές.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς -οι αγώνες και η απεργία των οποίων έχουν στριμώξει την κυβέρνηση- να εμποδίσουν με τις κινητοποιήσεις τους αυτό τον άθλιο σχεδιασμό.

 

 

Previous ArticleNext Article