Κόσμος

Κορυφαίος καρδιολόγος για Έρικσεν: Πέθανε για λίγα λεπτά – Μάλλον δεν θα παίξει ξανά

Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι τυχερός που είναι ζωντανός, αλλά είναι απίθανο να παίξει ξανά έπειτα από μια προφανή καρδιακή ανακοπή στον πρώτο αγώνα της Εθνικής ομάδας της Δανίας στο Euro 2020. Αυτό, υποστηρίζει ένας κορυφαίος αθλητικός καρδιολόγος της Βρετανίας, που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, όταν βρισκόταν στην Tottenham.

Οι δραματικές σκηνές στην Κοπεγχάγη σόκαραν τόσο τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο, όσο και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν από τις οθόνες τους.

Ο 29χρονος μέσος έπεσε στο έδαφος στο στάδιο Parken λίγο πριν από το ημίχρονο στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία.

Ο Sanjay Sharma, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου του Λονδίνου, δήλωσε ότι οι ποδοσφαιρικοί φορείς και οι ιατροί είναι πιθανό να είναι «πολύ αυστηροί» και να μην επιτρέψουν στον Έρικσεν να παίξει ξανά. Ο 29χρονος παίζει με τον ιταλικό σύλλογο της Ίντερ.

“Κατάφεραν να τον φέρουν πίσω στη ζωή, το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη;” αναφέρει στο BBC.

“Αυτός ο άνθρωπος είχε κανονικές εξετάσεις μέχρι το 2019 (την περίοδο που ήταν στην Τότεναμ), οπότε πώς εξηγείται αυτή η καρδιακή ανακοπή;” πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Sharma, ο οποίος προεδρεύει στην ειδική ομάδα καρδιολογίας για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δήλωσε στο BBC ότι «το πράγμα που έσωσε τη ζωή του ήταν πολύ επείγουσα και γρήγορη ιατρική φροντίδα που έλαβε».

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να συμβεί καρδιακή ανακοπή, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες ή μια άγνωστη προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση” τόνισε. Οι αναφορές μετά τον αγώνα ότι ο Έρικσεν είχε τις αισθήσεις του πριν πάει στο νοσοκομείο ήταν «ένα πολύ καλό σημάδι».

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το γεγονός ότι είναι σταθερός και ξύπνιος, δείχνει ότι οι προοπτικές του θα είναι πολύ καλές» υπογράμμισε στο πρακτορείο ειδήσεων της PA.

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να το θέσω ωμά, πέθανε έστω και για λίγα λεπτά, αλλά πέθανε. Θα του επέτρεπε το ιατρικό προσωπικό να πεθάνει ξανά; Η απάντηση είναι όχι” σημειώνει.

«Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα κακά νέα είναι ότι έρχεται το τέλος της καριέρας του. Δεν ξέρω αν θα παίξει άλλο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζε. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί” ανέφερε.

Πηγή: enikos.gr

Previous ArticleNext Article