Λάρισα

Κέλλας: «Μεγαλόπνοο έργο το εμπορευματικό κέντρο στη Λάρισα»

Τη δημιουργίαεμπορευματικού κέντρου και την οργάνωση εξετάσεων για τους υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών της Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα,έθεσε, μεταξύ άλλων,στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Πρόεδρός της και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σημειώνεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής, έπειτα από πρόσκληση του κ. Κέλλα, όπου παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, που πρόκειται να εισαχθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στην ασφάλεια και την αναπτυξιακή διάσταση των οδικών υποδομών, εστίασε στην εθνική σημασία της εξαγγελθείσας δημιουργίας των τριών εμπορευματικών κέντρων στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, υπογραμμίζοντας:

«Τα μεγαλόπνοα έργα πρέπει να σχεδιάζονται με γεωγραφικά, χωροταξικά και αναπτυξιακά δεδομένα και όχι με μικροκομματικά και τοπικιστικά κριτήρια. Χαιρετίζω την πρόσφατη εξαγγελία σας για τη δημιουργία των εμπορευματικών κέντρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ώστε να καταστεί η χώρα μας διαμετακομιστικός κόμβος της Ανατολικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, πρέπεινα προτεραιοποιηθεί η ανακατασκευή των επαρχιακών δρόμων. Το εκτεταμένο και καλής ποιότητας οδικό δίκτυο είναι κύριος παράγων ανάπτυξης μίας περιοχής ή ενός κράτους».

Η Κεντρική Ελλάδα να δίνει εξετάσεις στη Λάρισα

Ο κ. Κέλλαςαναφέρθηκεστις προτάσεις του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων-Μοτοσυκλετών Λάρισας, σχετικά με τον διπλασιασμό των θέσεων των θεωρητικών εξετάσεων λόγω της μακράς λίστας αναμονής που έχει δημιουργηθεί και τη δημιουργία σώματος εξεταστών που θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο, επισημαίνοντας:

«Είναι απαραίτητο να αναδιοργανώσετε γεωγραφικά τις εξετάσεις των εκπαιδευτών. Δηλαδή, η Κεντρική Ελλάδα να μπορεί να δίνει εξετάσεις στη Λάρισα. Οι Θεσσαλοί υποψήφιοι εκπαιδευτές αναγκάζονται να “μεταναστεύουν” κάθε χρόνο για 3 μήνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις, με δυσβάσταχτο οικονομικό και ψυχολογικό κόστοςγια τις οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι η Λάρισα, με την πλέον αδιάβλητη υπηρεσία μεταφορών και τους υψηλού επιπέδου υπηρεσιακούς παράγοντες που διαθέτει, μπορεί να διεξάγει με άνεση εξετάσεις εκπαιδευτών».

Ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε ότι το πλαίσιο απόκτησης άδειας εκπαιδευτή θα σχεδιαστείαπ’ την αρχή και θα ακούσει με πολλή προσοχή τις προτάσεις του κ. Κέλλα και των εμπλεκόμενων φορέων.

Η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας συνδιαμόρφωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι απηχεί τις θέσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων της προηγούμενης συνόδου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διακυβέρνηση οδικής ασφάλειας,στηνενίσχυση της εκπαίδευσης και στις επιβαλλόμενες ποινές.

Οκ. Κεφαλλογιάννης ανέλυσε τους κύριους άξονες του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι έχουν διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από τις προτάσεις της Επιτροπής, ενώ παρέθεσε σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δεσμευτικότητα του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας εις βάθος χρόνου (2021-2030).

Δείτε περισσότερα εδώ: https://youtu.be/V6NqgGg76A8

Previous ArticleNext Article