Λάρισα

Κορωνοϊός: Ψυχραιμία με τη μετάλλαξη Όμικρον συστήνει ο Κ. Γουργουλιάνης

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για δυο άτομα ηλικίας 84 και 85 ετών. Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται στο “Αχιλλοπούλειο” συνολικά 88 ασθενείς με covid 19. Στο μεταξύ ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Ο συνέστησε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης, τόνισε ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο παραμένει δύσκολη, με τους συναδέλφους του ιδιώτες που βοηθούν τις εφημερίες να βιώνουν καθημερινά συγκινητικές και πονεμένες ιστορίες ασθενών

Ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή δεδομένα για την μετάλλαξη «Ο», ενώ το βασικό ερώτημα είναι αν «σκοτώνει». Εξήγησε όμως ότι οι κορονοϊοί που σκοτώνουν δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτικοί. «Είναι λογικό να λαμβάνουν μέτρα οι διάφορες χώρες, αλλά δεν χρειάζεται να προκαλείται πανικός» τόνισε. Επισήμανε ότι μόνο το εμβόλιο είναι αυτό που μας θωρακίζει απέναντι στον κορονοϊό και εκτίμησε ότι ίσως να βιώνουμε την κορύφωση αυτού του κύματος της covid19. Επιπλέον συνέστησε σε όλους να τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και επισήμανε ότι είναι βασικό να υπάρχει σταθερή αντιμετώπιση για όλες τις εκδηλώσεις είτε μέσα, είτε έξω. «Στη Νορβηγία που θαυμάζω ως χώρα αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, ορίζουν για παράδειγμα ότι έξω οι συγκεντρώσεις είναι μέχρι 200 άτομα και με αποστάσεις και μάσκες. Ας μείνουμε και εδώ στην ιδέα της γενικής οδηγίας».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου επισήμανε ότι σε λίγες ημέρες αναπτύσσονται αντισώματα καθώς πλέον ο οργανισμός ήδη διαθέτει κάποια.

Ε. Τσάμης: Συγκλονιστικές οι περιγραφές των συναδέλφων

Από την πλευρά του ο Ε. Τσάμης, επισήμανε ότι οι συνάδελφοί του συνεφημερεύουν με έναν νοσοκομειακό γιατρό στις κλινικές κόβιντ από την περασμένη Τετάρτη. «Είναι συγκλονιστικές οι περιγραφές τους από την κατάσταση στο νοσοκομείο, επειδή δεν είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Η διαχείριση είναι οριακή. Οι συνάδελφοί μας στο Νοσοκομείο καταβάλουν υπερπροσπάθεια. Πολύ μεγάλος θρήνος και οδυρμός, με την έννοια των θανάτων και της ασθένειας αυτής. Πολλές οι ανθρώπινες ιστορίες και τραγωδίες. Καλούμε όλους να εμβολιαστούν και να σταματήσουν να ακούν τους επικίνδυνους αντιεμβολιαστές».

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν και να αποφεύγουν το συνωστισμό. «Εφιστούμε την προσοχή για άλλη μια φορά και σε διοργανωτές και πολίτες. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια της χαλάρωσης. Φυσικά και δεν έχουμε lockdown, αλλά αν δούμε μια έξαρση το επόμενο διάστημα από συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις κάθε είδους, αυτή θα είναι οδυνηρή. Είναι το μόνο σίγουρο» εξήγησε.

Πηγή: ertnews.gr

Previous ArticleNext Article