Λάρισα

Χατζηχριστοδούλου για μετάλλαξη “Ομικρον”: Επιβάλλεται να συνεχιστεί ο εμβολιασμός

Σε ένα μαραθώνιο για την αποφυγή ενδεχόμενης επέκτασης του στελέχους της Μποτσουάνας –ο ΠΟΥ την ονόμασε μετάλλαξη «Ομικρον»–, επιδίδονται υγειονομικές αρχές και ερευνητές σε όλο τον κόσμο.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το νέο στέλεχος δεν καλύπτεται από τα υφιστάμενα εμβόλια, ερευνητικά εργαστήρια και παρασκευάστριες εταιρείες δηλώνουν ότι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν γρήγορα.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στην «Καθημερινή» τόνισε ότι «επιβάλλεται να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και για την πρώτη και για την αναμνηστική δόση.

Δεν πρέπει να είμαστε της λογικής “περιμένω το καλό εμβόλιο”. Κάνουμε το εμβόλιο που έχουμε και το οποίο προστατεύει καλά από τα στελέχη που ακόμα κυκλοφορούν και από τη “Δέλτα”, που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Ακόμα δεν έχουμε στοιχεία για το εάν το νέο στέλεχος διαφεύγει της κάλυψης του εμβολίου. Ακόμα και εάν αυτό φανεί, το πιθανότερο είναι να διαφεύγει μερικώς και το υφιστάμενο εμβόλιο να συνεχίζει να έχει προστατευτική δράση ειδικά ως προς τη σοβαρή νόσηση».

Mε πληροφορίες από Καθημερινή

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Previous ArticleNext Article