Λάρισα

Κορωνοϊός: Η «μαύρη λίστα» των θανάτων στη Λάρισα

Εν μέσω αντικρουόμενων προβλέψεων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το εύρος του αναμενόμενου τρίτου κύματος που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες, οι αριθμού που αποτυπώνουν το μέχρι στιγμής πέρασμα του κορωνοϊού από την Ελλάδα δημιουργούν συναισθήματα θλίψης: στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας περισσότεροι από 5.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από λοίμωξη COVID-19.

Στις 32 μέρες του Δεκεμβρίου η Ελλάδα θρήνησε 2432 θύματα, ωστόσο ο Ιανουάριος φαίνεται πως θα είναι, ενδεχομένως, ακόμα χειρότερος μήνας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία, καθώς στις πρώτες μόλις μέρες μετράμε ήδη 357 απώλειες.

Ο κορωνοϊός «σάρωσε» την Βόρεια Ελλάδα

Το δράμα των νεκρών «παίχτηκε» ως επί το πλείστον στην Βόρεια Ελλάδα, με την πόλη της Λάρισας να «πλασάρεται» στις πρώτες θέσεις της μακάβριας λίστας, με 140 νεκρούς, την ώρα που ο γειτονικός Βόλος μετρούσε 113.

Τα σκήπτρα κρατάει σταθερά η πόλη της Θεσσαλονίκης που μέχρι στιγμής αναδεικνύεται ως το μέρος που χτυπήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. 232 νεκροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, 285 στο νοσοκομείο Παπανικολάου, 237 στο Ιπποκράτειο.

Στο νοσοκομείο Σερρών έχασαν τη ζωή τους 219 άνθρωποι, στο νοσοκομείο της Κατερίνης 190 και στο νοσοκομείο της Δράμας 170.

Ο φόβος του τρίτου κύματος

Πλέον τα βλέμματα όλων των ειδικών αλλά και της κυβέρνησης στρέφονται στην Αττική. «Αν με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κινδύνεψε να τιναχθεί στον αέρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που η πανδημία χτυπήσει σκληρά την Αττική», επισημαίνει μέλος της Εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, μιλώντας στη LarissaPress.

Ολόκληρος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δίνει προτεραιότητα στο μέτωπο του εμβολιασμού, ώστε να δημιουργηθούν οι πρώτες σοβαρές προϋποθέσεις αντιμετώπισης του τρίτου κύματος του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα και αν όλα πάνε καλά, έως και τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 120.000 υγειονομικοί σε ολόκληρη τη χώρα, και στα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός περίπου 100.000 ατόμων τα οποία ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article