Λάρισα

Κόκκαλης σε Αυγενάκη: Η κυβέρνηση μεθοδεύει την εξαθλίωση και τον αφανισμό της Super League 2

«Η Κυβέρνηση με την άρνηση της για  φορολογία των κερδών του Στοιχήματος μεθοδεύει τον αφανισμό και την εξαθλίωση της Super League 2» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, Ε.Π.Σ.Ν.Λ, στην οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση σχετικά με την απόφαση  του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να μην εφαρμόσει την ΚΥΑ για τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος.

Η μη εφαρμογή της ΚΥΑ για τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος επιφέρει   δραματική μείωση των χρηματικών ποσών που θα αποδοθούν στις ομάδες της Super League 2, προκαλώντας έτσι τον αφανισμό και την εξαθλίωση του ποδοσφαίρου.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι ο Νομός Λάρισας εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στη Super League 2, την ΠΑΕ ΑΕΛ, την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, οι οποίες έχουν σημαντική ιστορία και παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ στα τμήματα των ακαδημιών που συντηρούν συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών στην καθεμία.

Ζητείται η άμεση εφαρμογή του νόμου για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού στην περιοχή.»

Previous ArticleNext Article