Λάρισα

Κόκκαλης: «Όχι» στην Τουρκική προκλητικότητα, «ναι» στο ενιαίο εθνικό μέτωπο, στη διαφάνεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη

«Όχι» στην Τουρκική προκλητικότητα, «ναι» στο ενιαίο εθνικό μέτωπο, στη διαφάνεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε στο μήνυμά του επ’ αφορμή της σημερινής εθνικής επετείου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έλαβαν χώρα στη Λάρισα. Μετά το πέρας αυτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μια χρυσή σελίδα, μία κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, μία ημέρα τα μηνύματα της οποίας αποτελούν διαχρονικό πομπό υπέρτατων αξιών.

Σε μία ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για τον κόσμο, αλλά και για την Ελλάδα που πάσχιζε να επιβιώσει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μετά από πολυετείς πολέμους, το δράμα της Μικράς Ασίας, αλλά και την πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό της χώρας, οι πρόγονοί μας όχι μόνον όρθωσαν το ανάστημά τους τολμώντας το αδιανόητο, αλλά το έκαναν και πράξη, κατατροπώνοντας τους εισβολείς.

Όλα αυτά επιτεύχθηκαν σε κόντρα άνεμο, με ένα και μοναδικό όπλο που κανείς ποτέ δε θα μπορέσει, να υπερνικήσει ολοκληρωτικά: Με βαθιά πίστη στα ιδανικά της πατρίδας και με ενότητα.

Το μήνυμα λοιπόν φέτος, σε μία περίοδο έντονης προκλητικότητας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Και επιτάσσει μία αδιάσπαστη ενότητα, μία σύμπνοια και μία ομοθυμία απ’ όλους μας.

Με μία φωνή να πούμε «όχι» στην Τουρκική προκλητικότητα, «ναι» στο ενιαίο εθνικό μέτωπο, στη διαφάνεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη».

Αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας να στοιχηθούμε πίσω από τις αξίες και τα ιδανικά που σφυρηλάτησαν το έθνος μας, αν θέλουμε πράγματι να τιμούμε στην πράξη και όχι στα λόγια τους ήρωες του έπους του ‘40. Χρόνια πολλά σε όλους».

 

Previous ArticleNext Article