Λάρισα

Κόκκαλης για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Κυβερνητικό πρόγραμμα για την κοινωνία κι όχι για 13 μεγάλες επιχειρήσεις

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το κόστος του οποίου δεν ξεπερνά το αντίστοιχο που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα από το ίδιο βήμα. Με μια θεμελιώδη διαφορά: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται μόνο σε 13 μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όπως έχει σχεδιαστεί από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά διαχέεται σε όλη την κοινωνία». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσθέτει: «Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αγρότες, μητέρες, όλοι έχουν να κερδίσουν κι από κάτι με την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης ημέρας. Καθεμία και καθένας τους ξεχωριστά κι όλες κι όλοι μαζί ως κοινωνικό σύνολο δεν θα αυξήσουν μόνο τα εισοδήματά τους, αλλά θα δουν και τη Δικαιοσύνη παντού να μην μένει στα συρτάρια ως σύνθημα. Θα τη δουν να παίρνει σάρκα κι οστά.

Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μη καταβολή του στο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, η 13η σύνταξη, η αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το νέο ΕΣΥ και το ολιστικό μας σχέδιο για την Παιδεία, η ενίσχυση των ΑμΕΑ, το επίδομα μητέρας, η στεγαστική μας πολιτική.

Όλα αυτά τα μέτρα αφορούν τις ζωές των πολλών κι όχι των λίγων. Με την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ είναι κάτι παραπάνω από υλοποιήσιμα. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Την έχουμε και θα τα κάνουμε πράξη γιατί προτεραιότητά μας είναι πάντοτε η κοινωνική πλειοψηφία.»

Previous ArticleNext Article