Λάρισα

Κόκκαλης για ενεργειακή ακρίβεια: Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση, πάρτι αισχροκέρδειας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή το κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας, αδυνατώντας να στηρίξει ουσιαστικά την κοινωνία και αδιαφορώντας για το πάρτι αισχροκέρδειας που έχει στηθεί στο χώρο της ενέργειας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: «Δυο λόγια για την ακρίβεια όμως, για την οποία, ειδικά για το ρεύμα, αναγκάζεται ο Πρωθυπουργός να κάνει αυτές τις ανακοινώσεις ή το διάγγελμα. Μάλλον είστε εκτός πραγματικότητας, κύριοι της Κυβέρνησης. Δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας, καμία σχέση από τους λογαριασμούς που έρχονται στα νοικοκυριά.

Σήμερα ο ελληνικός λαός περιμένει από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πρόσβαση στο ρεύμα ως δημόσιο αγαθό, ως δικαίωμα, όχι ως εμπόρευμα. Περιμένει να αντιμετωπιστεί ως αναφαίρετο δικαίωμά του η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και αυτό πώς μπορεί να γίνει; Με την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Ποιες είναι οι κινήσεις που κάνετε; Καμία. Τα κέρδη των εταιρειών θα τα αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ή το Μέγαρο Μαξίμου;

Έλαβε χώρα ένα δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι τα κέρδη είναι σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ όταν η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας τα αποδίδει, μόνο για τον μήνα Μάρτιο, στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένει σήμερα ο ελληνικός λαός το απόγευμα ανάληψη ευθύνης, μια συγγνώμη, μια συγγνώμη για τις λάθος εκτιμήσεις που κάνατε.

Θυμίζω από τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης τι λέγατε, ότι οι αυξήσεις θα είναι 3, 4, 5 ευρώ. Θυμίζω μετά από λίγους μήνες, όταν για πρώτη φορά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση προτάθηκε η επιβολή πλαφόν, για ποιον λόγο μας κατηγορούσατε και μας κατηγορείτε για λαϊκισμό. Είναι λαϊκισμός η τοποθέτηση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων; Είναι λαϊκισμός; Είναι λαϊκισμός οι ανακοινώσεις των Συνδέσμων Βιομηχανιών Ελλάδος, οι οποίες κάνουν λόγο για υπερκέρδη των εταιρειών;

Πρέπει να αντιληφθείτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης, ότι εσείς κυβερνάτε. Επιδίδεστε εδώ και μέρες τώρα σε μια αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση για λαϊκισμό. Επιτέλους, πρέπει να λάβετε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης. Όμως, δεν θέλετε να το κάνετε και αυτό έδειξε αυτή η απροθυμία να παρέμβετε, ενώ μπορείτε, στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των εταιρειών. Δεν το κάνατε, γι’ αυτό και πρέπει να φύγετε. Όταν δεν θέλετε, πρέπει να φεύγετε».

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κόκκαλη εδώ:

Previous ArticleNext Article