Λάρισα

Κόκκαλης από Δαμάσι: Ο Πέτσας έδωσε 600 ευρώ και άφησε τους σεισμόπληκτους στο έλεος του Θεού

Αποδέκτης σωρείας παραπόνων έγινε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης σε νέα επίσκεψη που πραγματοποίησε στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Στο Δαμάσι, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με σεισμόπληκτους, να καταγράψει εκ νέου την πορεία των ζητημάτων που τους απασχολούν και φυσικά να ακούσει τα προβλήματά τους.

Μετά το πέρας τον επαφών, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέχρι να γυρίσουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, θα είμαστε δίπλα τους αναδεικνύοντας και πιέζοντας τα κακώς κείμενα. Τρεις μήνες μετά είναι αδύνατο να υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός πως δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την αντικατάσταση των οικοσυσκευών.

Στο «περίμενε» όμως είναι και η έκδοση των αποφάσεων κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτηρίων, τα οποία αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

Οι κάτοικοι νιώθουν αβοήθητοι καθώς δεν υπάρχει μία υπεύθυνη και αρμόδια αρχή, η οποία θα μπορεί να λύνει απορίες, να δέχεται ενδεχομένως διαμαρτυρίες και ενστάσεις των ιδιοκτητών για τις νέες οικοδομικές άδειες.

Επιπρόσθετα, δεν έχει γίνει καμία παρέκκλιση του κανονισμού, όπως από καιρό έχουμε ζητήσει, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του αγροτικού πληθυσμού και τις δικαιούμενες από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις. Μικρές λεπτομέρειες, αποφάσεις χωρίς κόστος για την πολιτεία αλλά με τεράστιο όφελος για τους σεισμόπληκτους που θα μπορούσαν να είχαν παρθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τελικά ο κ. Πέτσας θεωρεί πως «βγήκε από την υποχρέωση» δίνοντας τα 600 ευρώ και στη συνέχεια άφησε τους σεισμόπληκτους στο έλεος του Θεού. Αιδώς Αργείοι».

Previous ArticleNext Article