Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μήνυση στη ΜΚΟ – Δεν άφηναν γιαγιά να δει την εγγονή της για 4 χρόνια

«Από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν», σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας. «Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

Μήνυση κατέθεσε η γιαγιά ενός κοριτσιού, 17 ετών σήμερα, στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς δεν την άφηναν επί χρόνια να δει την εγγονή της.

Το κοριτσάκι οδηγήθηκε στην ΜΚΟ,  με εισαγγελική διαταγή καθώς οι γονείς ήταν τοξικομανείς και έχασαν την επιμέλεια. Βρίσκεται εκεί  από 10 ετών, με τη γιαγιά του να καταγγέλλει πως μπορεί να έπεσε ακόμα και θύμα κακοποίησης. 

Μεθόδευση αποκοπής του παιδιού από την οικογένεια

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπο της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ότι συζητούσαν μεταξύ τους».

«Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν», είπε η δικηγόρος στο Open.

Η γιαγιά που ζει μόνιμα στην Αγγλία δίνει αγώνα για να το συναντήσει τόσα χρόνια. «Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα», λέει αρχικά.

Και σημειώνει: «Πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι.

Υπόνοιες για ξυλοδαρμό του παιδιού

Παράλληλα, η γυναίκα αφήνει υπόνοιες ότι το παιδί το χτυπούσαν.

«Το κοριτσάκι έχει επιληπτικές κρίσεις και είδαμε πως δεν έγιναν όλες οι εξετάσεις με βάση το πρόβλημα που έχει. Θέλει να το πάει στους καλύτερους γιατρούς», αναφέρει η δικηγόρος, λέγοντας πως η γιαγιά θέλει να αναλάβει τη φροντίδα του και έχει βρει και πανεπιστήμιο στο εξωτερικό για να σπουδάσει.

«Από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν», σημειώνει η δικηγόρος. «Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

Όπως τονίζει η κυρία Φραγκάκη: «Όταν άλλαξε η διοίκηση πήραμε τον ιατρικό φάκελο. Είναι ελλιπής και με κάποιους γιατρούς που μιλήσαμε, πρέπει να κάνει άλλου είδους εξετάσεις». Το ευχάριστο είναι πως το κορίτσι βρέθηκε με την γιαγιά του και την οικογένειά της τα Χριστούγεννα. «Είναι πανευτυχής», σύμφωνα με την δικηγόρο. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με την εισαγγελέα να την παραπέμπει στα αστικά δικαστήρια.

in.gr

 

Previous ArticleNext Article