Ελασσόνα

«Κιτρίνισαν» 191 κτίρια στο Δήμο Λαρισαίων- τα περισσότερα στην Αμυγδαλέα -έγιναν 3000 αιτήσεις για έλέγχους

191 οικίες «κιτρίνισαν» μετά και το δευτεροβάθμιο έλεγχο των κλιμακίων των  μηχανικών στο δήμο Λαρισαίων, ενώ οι έλεγχοι θα συνβεχιστούν. Οι περισσότερεες εντοπίστηκαν στην Αμυγδαλέα, ενώ ακολουθούν η Ραχούλα, η Μάνδρα  το Κουτσόχερο κ.α. Επίσης ΄-οπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Α[πόστολος Κλαογιάννης στυο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, υπάρχουν αρκετές και στην πόλη της Λάρισας. Μάλιστα ακατάλληλες για κατοίκηση και άμεσα επισκευαστές κρίθηκαν και δύο πολυκατοικίες στην πόλη.

Ο δήμαρχος διευκρίνησε πως οι οικίσκοι στις σεισμόπληκτες κοινότητες του δήμου Λαριαίων θα έπρεπε να είναι μία ππροσωρινή λύση, αλλά στη χώρα μας έχοντας και την εμπειρία σεισμών σε άλλες περιοχές, για τους σειμοπαθείς ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Όποιος μπήκε σε κοντέϊνερ , αυτό έδειξε η εμπειρία των σεισμών στα Γρεβανά και στη Σάμο, δεν βγήκε από αυτό ούτε σε δύο χρόνια, τόνισε ο δήμαρχος. Για τούτο προωθεί τη λύση ο δήμος της επιδότησης ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ το μήνα για τους σεισμόπληκτους, πέρα από τη διαμονή σε ξενοδοχεία, που αφορα΄κυρίως σεισμοπαθείς στην πόλη της Λάρισας.

Για τα χωριά του δήμου η λύση αυτή είναι πιο αξιοπρεπής από τους οικίσκους ή τα τροχόσπιτα, πολύ δε περιοσσότερο από τις σκηνές, κατέληξε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε πως η καταγραφή των διακιούχων του επιδόματος των 600 ευρώ για τα είδη πρώτης ανάγκης με βάση τις αιτήσεις τους συνεχίζεται, ενώ οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Κιτρίνισαν» 191κτίρια στο Δήμο  Λαρισαίων- τα περισσότερα σετην Αμυγδαλέα

Στην πόλη της Λάρισας μάλιστα σημείωσε ο κ. Καλογιάννης υπάρχουν 3000 αιτήσεις Λαρισαίων για έλεγχο της κατοικιας ή του επαγγελαμτικού τους χώρου και ο Δήμος σταμάτησε τη δουλειά στις τεχνικές υπηρεσίες και την Πολεοδομία, προκειμένου όλοι οι μηχανικοί -45 τον αριθμό-  να συνδράμουν στον έλεγχο αυτών των αιτήσεων.

Μάλιστα ο δήμαρχος έκλεισε επισημαίνοντας ότι εστάλη έγγραφο στο δήμο να σταματήσουν οι έλεγχοπι της ΔΑΕΦ (της Διεύθυνσης Φυσικών καταστροφών) ακι οι πολίτες πλέον να στέλνουν τα αιτήματά τους κατευθείαν στη ΔΑΕΦ. Ο Δήμος απάντησε ότια υτό μπορεί αν γίνει αλλά θα πρέπει οι αιτήσεις των πολιτών που έχουν μέχρι σήμετρα καατεθεί σίγουρα να 3ελεγχθούν από το Δήμο Λαρισαίων και τα κλιμάκια των μηχανικών του.

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article