Λάρισα

Κέλλας, στην εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ «Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων του ήρωα αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη»

«Η σημερινή εκδήλωση γίνεται στη σκιά του άδικου θανάτου του ήρωα αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ενός νέου ανθρώπου, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση εν ώρα καθήκοντος. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνονται νέοι άνθρωποι εξαιτίας της τυφλής οπαδικής βίας. Κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, η τιμωρία των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του ήρωα αστυνομικού αποτελεί πλέον ζήτημα τιμής. Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη βράβευση των μαθητών, που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εξήρε το έργο, που επιτελούν οι Έλληνες Αστυνομικοί, τονίζοντας: «Οι Αστυνομικοί μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε απόλυτα, δίνουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έναν διαρκή αγώνα για την ασφάλειά μας. Η Πολιτεία εκτιμά απεριόριστα την άοκνη αυτή προσπάθεια, που καταβάλλουν, υπό αντίξοες και επικίνδυνες, πολλές φορές, συνθήκες. Το ίδιο, φυσικά, κάνουν και οι πολίτες».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεχάρη, τέλος,  τους μαθητές – φοιτητές πλέον των σχολών των ΑΕΙ, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους ευχήθηκε «να απολαύσουν και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα χρόνια των σπουδών τους, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας».

Τόνισε μάλιστα, πως είναι σίγουρος πως θα το κάνουν, «αφού το δημόσιο πανεπιστήμιο, διαθέτει όλα τα εχέγγυα γι’ αυτό».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κέλλας βράβευσε, μεταξύ άλλων, την επιτυχούσα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελισάβετ Ιατροπούλου.

 

Previous ArticleNext Article