Λάρισα

Κέλλας σε Παπαγιαννίδη: «Νέο Πρόγραμμα νιτρορύπανσης για ενίσχυση των Λαρισαίων παραγωγών»

Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη επισκέφτηκε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν για το θέμα της στήριξης των παραγωγών των πληγεισών περιοχών από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομόΛάρισας.

Ο κ. Κέλλας, μετά και από επικοινωνία που είχε με αγροτικούς συλλόγους, φορείς και παραγωγούς, πρότεινε στον ΓΓΕνωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, την εφαρμογή προγράμματοςνιτρορύπανσης, για τη διετία 2024-2025, στο πλαίσιο της δράσης 10.1.04, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, για τη μείωση της ρύπανσης του νερού από αγροτική δραστηριότητα.

Όπως επεσήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός«το πρόγραμμα θα αφορά όλο το νομό,  που, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, μετά από τις προκληθείσες πλημμύρεςαπό τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα Daniel και Εlias». Ο κ. Κέλλας, αφού σημείωσε ότι «είναι εξαιρετικά αμφίβολοαν οι αγρότες του νομού μας θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τις πλημμυρισμένες εκτάσεις,  τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο», τόνισε ότι«ο προτεινόμενος τρόπος ενίσχυσης των Λαρισαίων αγροτών είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες περιοχές είναι πλήρως επιλέξιμες για την εφαρμογή του Προγράμματος».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλήςκαι ο κ. Παπαγιαννίδης συζήτησαν ακόμα την πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, σχετικά με τηνπροκήρυξη από το Υπουργείο ενός μέτρου-προγράμματος,  το οποίο θα αντιστοιχεί, είτε σε κάποιο άρθρο του Κανονισμού 2115/2021, είτε σε έκτακτο προσωρινό μέτρο στήριξης και θα στοχεύει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών στιςπαρακάρλιες πλημμυρισμένες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Κέλλαςεξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών της Θεσσαλίας, για τη φυτική παραγωγή που καταστράφηκε από τη θεομηνία Daniel, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθούν αύριο, τονίζοντας, συγχρόνως, ότι αναμένει επίσπευση των πληρωμών και για τις λοιπές καλλιέργειες, δενδρώδεις και μη.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, ο κ. Κέλλας  δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Παπαγιαννίδηγια την άμεση ανταπόκρισή του και τη θετική του στάση στα ζητήματα, τα οποία ετέθησαν. Είναι αναγκαίο οι αγρότες της Λάρισας να ενισχυθούν,καθώς χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή της Κάρλας παραμένουν ακόμα καλυμμένα με νερό και δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα επόμενα χρόνια. Χαίρομαι που η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στέκονται δίπλα στους αγρότες μας, σε αυτή την πρωτόγνωρη, για αυτούς, δοκιμασία».

 

 

 

Previous ArticleNext Article