Λάρισα

Κέλλας: Πολιτεία και Εκκλησία μαζί στον αγώνα κατά της πανδημίας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika, 90,1fm» μίλησε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος των Γιώργου Πιέρρου και Γιώργου Κουβαρά, για την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως το Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, ειδικά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από την έξαρση των κρουσμάτων, αλλά αντέχει, καλώντας, συγχρόνως, τους πολίτες, που είναι διστακτικοί απέναντι στο εμβολιασμό, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να εμβολιαστούν, καθότι το εμβόλιο είναι το μόνο διαθέσιμο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας και σώζει αποδεδειγμένα ζωές.

Ο Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών πέραν των υγειονομικών, υπογράμμισε ότι πρόκειται για σενάριο, το οποίο, για να καταστεί εφικτό, θα πρέπει να μην αντιβαίνει στο Σύνταγμα, να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός και να προβλέπονται ποινές. Ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει αγώνα πειθούς και, εφόσον εμβολιαστούν 1 εκ. πολίτες ακόμη, το τείχος ανοσίας θα ενισχυθεί σημαντικά, ώστε να καταστεί αρραγές.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε, ακόμη, στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα μέτρα για την πρόσβαση στις εκκλησίες, επισημαίνοντας πως η τακτική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λέει «όχι» σε όλα «δηλητηριάζει» την κοινή γνώμη. Πρόσθεσε, δε, ότι Πολιτεία και Εκκλησία της Ελλάδος από κοινού μάχονται κατά της πανδημίας και έχουν λάβει μέτρα για την είσοδο διακονούντων και εργαζομένων στους ιερούς ναούς καλώντας και τους πιστούς σε διαρκή βάση να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακούστε το αρχείο εδώ: https://youtu.be/0tEvJ3aBYUA

Previous ArticleNext Article