Λάρισα

Κέλλας: Να μην ξεχνούμε αυτούς που ξεχνούν

«Σε κάθε ημερολογιακό έτος, εορτάζουμε ή τιμούμε πολλές παγκόσμιες ημέρες, η 21η Σεπτεμβρίου, όμως, είναι ξεχωριστή, καθώς υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε, αυτούς που ξεχνούν…».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χαιρετιστήριο μήνυμα του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στη δράση, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών ν. Λάρισας, με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο, Ελένη Καμπούρα – Νιφλή και τα μέλη της της Ε.Ε.Ν.Α.Λ, όχι μόνο για τη γενικότερη δράση τους, σημείωσε πως συνδράμουν στην πληρέστερη ενημέρωση της κοινωνίας, για μια νόσο, που τα τελευταία χρόνια, τόσο εξαιτίας της αύξησης του μέσου όρου ζωής, όσο και της ευαισθητοποίησης προς τα συμπτώματά της, εμφανίζει σημαντική αύξηση.

«Δυστυχώς, η νόσος Αλτσχάιμερ εξαπλώνεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο και κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στις σύγχρονες, παγκόσμιες μάστιγες, ενώ αποτελεί τη μοναδική αιτία θανάτου ανάμεσα στις κορυφαίες δέκα, που δεν μπορεί να προληφθεί, να θεραπευθεί ή να επιβραδυνθεί.

Ένα ακόμη, “μελανό” σημείο της συγκεκριμένης νόσου, είναι και η ψυχολογική πίεση, που προκαλεί στην οικογένεια του ασθενούς, καθώς τα μέλη της μετατρέπονται αυτόματα σε φροντιστές του, απομακρύνονται από κοινωνικές επαφές και εκδηλώσεις, ενώ δικαίως, σε πολλές των περιπτώσεων, θεωρούνται τα “κρυμμένα θύματα” της νόσου», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κέλλας.

Κλείνοντας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επισημαίνει πως η επιστήμη δίνει τη δική της μάχη, μέσα από την έρευνα, που αναπτύσσεται αλματωδώς στα πεδία της διάγνωσης και της πρόγνωσης, με νέα φάρμακα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για τη ριζική θεραπεία της νόσου και κάλεσε τους ανθρώπους της Ε.Ε.Ν.Α.Λ, να συνεχίσουν με την ίδια ζέση το σπουδαίο ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο, προσφέροντας ανακούφιση στους ασθενείς και πολύπλευρη βοήθεια στους φροντιστές τους».

 

Previous ArticleNext Article