Λάρισα

Κέλλας με Τουρνά για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στη Λάρισα

Συνάντηση εργασίας για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νομό Λάρισας είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής και την προσφορά των πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, σημειώνοντας πως πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόμαχο σώμα, «τα στελέχη του οποίου προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών με αυταπάρνηση και αυτοθυσία». Όσον αφορά, ειδικότερα, τους πυροσβέστες, που υπηρετούν στον Νομό Λάρισας, ανέφερε πως «διακρίνονται για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζοντας, συγχρόνως, ότι η πολιτεία οφείλει να συνδράμει το έργο τους έμπρακτα.

Αύξηση οργανικών – προσλήψεις πυροσβεστών

Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε πως ο Νομός Λάρισας συνιστά τον 2ο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας και έχει ως πρωτεύουσα την 4ημεγαλύτερη πόλη, ζητώντας από τον υφυπουργό την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών της Λάρισας και προσλήψεις προσωπικού. Σε ό,τι αφορά τις οργανικές θέσεις,εστίασαν στην προσθήκη 100 νέων θέσεων στον Νομό, οι οποίες θα στελεχωθούν σταδιακά μέσω προκηρύξεων, που θα εκδοθούν διαδοχικά (500 άτομα ανά προκήρυξη) και θα αφορούν στην κάλυψη 3600 κενών οργανικών θέσεων στο σύνολο της επικράτειας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής εστίασε, ειδικότερα, στην κατανομή των συγκεκριμένων θέσεωναναφερόμενος στις προτάσεις της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ζήτησε την αναβάθμιση του 1ου Π.Σ. Λάρισας σε Σταθμό Α΄ τάξεως και των υπολοίπων πυροσβεστικών σταθμών, την αναβάθμιση της Π.Υ. Ελασσόνας καθώς και των κλιμακίων Αγιάς, Φαρσάλων και Πυργετού, αλλά και τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Τυρνάβου. Σε σχέση, δε, με τον Τύρναβο, τόνισεπως πρόκειται για μία από τις περιοχές, που επλήγησαν έντονα από τους σεισμούς, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον μητροπολιτικό σταθμό και έχει αύξηση πληθυσμού (25000 άτομα).

Ενίσχυση με εποχικούς

Για τις εποχικές θέσεις, ο κ. Κέλλας επισήμανε πως ο Νομός χρειάζεται επαρκή ενίσχυση, με αριθμό πυροσβεστώνπου θα είναι ανάλογος του πλήθους των αγροτοδασικών εκτάσεων, οι οποίες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες. Επίσης, επέστησε την προσοχή του υφυπουργού στην ανάγκη στελέχωσης της 8ης ΕΜΑΚ.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την προμήθεια των 4 νέων οχημάτων, που διατέθηκαν στον Νομό Λάρισας, ενώ ζήτησε η διεξαγωγή των αθλημάτων των υποψηφίων των πανελλαδικών για εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας να πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΣΜΥ,στα Τρίκαλα, ώστε να διευκολύνονται όσοι κατοικούνστην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο υφυπουργός άκουσε με θετικό πνεύμα τα αιτήματα του βουλευτή για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό, ενώ δήλωσε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της ΣΜΥ.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Τουρνά για τη συνεργασία, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, και αποχώρησε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναμένοντας τη γρήγορη ανταπόκριση του υφυπουργού στις ανάγκες των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού.

Previous ArticleNext Article