Λάρισα

Κέλλας: Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη του Β΄ ΠΠ

«Η ένδοξη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 μάς υπενθυμίζει τις ιερές θυσίες των συμπατριωτών μας, που αντιστάθηκαν στις σκοτεινές δυνάμεις του Ναζισμού και του Φασισμού, εκπέμποντας φως και ελπίδα στον κόσμο στην πιο δύσκολη μέχρι σήμερα περίοδο της ανθρωπότητας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, από το Ηρώο της Λάρισας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, προσθέτοντας:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αγωνίστηκαν με αστείρευτη ψυχική δύναμη απέναντι σε αριθμητικά ανώτερους και πολύ καλύτερα εξοπλισμένους εισβολείς. Διέλυσαν την προηγμένη πολεμική μηχανή των Ιταλών και προκάλεσαν καίρια πλήγματα στους Γερμανούς επιτιθέμενους, τα οποία ήταν καθοριστικά για την ανασύνταξη των Συμμάχων και τη θριαμβευτική νίκη του ελεύθερου κόσμου έναντι των θηριωδιών και του ολοκληρωτισμού των Δυνάμεων του Άξονα.

Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδας μας είναι ποτισμένες με το αίμα και την αυταπάρνηση όσων έπεσαν μαχόμενοι στα μέτωπα του πολέμου και της εθνικής αντίστασης, καθώς και με τα δάκρυα εκείνων που είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνονται υποφέροντας στα χέρια των δυνάμεων κατοχής.

Η Ελλάδα είναι φύσει δημοκρατικό και φιλελεύθερο κράτος, γιατί αυτό υπαγορεύει η ιστορική μας μνήμη και συνείδηση. Λέμε ΌΧΙ στην ανελευθερία και την αυθαιρεσία των αυταρχικών καθεστώτων, που προσπαθούν να επιβιώσουν επιχειρώντας τη βίαιη αλλαγή των συνόρων και την αναθεώρηση της ιστορίας.

Η προσήλωση της Ελληνικής Δημοκρατίας στην προάσπιση της διεθνούς έννομης τάξης και του κράτους δικαίου καθιστά την πατρίδα μας πυλώνα της διεθνούς ασφάλειας και ενεργό μέλος της διακυβέρνησης του διεθνούς συστήματος. Λέμε ΌΧΙ στον πόλεμο και σε κάθε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Χρόνια πολλά!».

Previous ArticleNext Article