Λάρισα

Κέλλας: «Η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΔ είναι με την Εκκλησία»

Για την πανδημία και το άνοιγμα των εκκλησιών τα Θεοφάνεια μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7 Fm» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι εισερχόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας και γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή και κλιμάκωση της συλλογικής προσπάθειας, ώστε να μην αυξηθούν εκ νέου τα κρούσματα καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Επίσης, σε σχέση με τους αρνητές της ύπαρξης του κορονοϊού και τους συνωμοσιολόγους, σημείωσε ότι μία επίσκεψή τους για 1΄ σε μία ΜΕΘ covid αρκεί, για να πεισθούν ότι ο ιός υπάρχει…

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφορικά με τις επιδόσεις της χώρας στην ανάσχεση των δύο κυμάτων της πανδημίας, υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ στάθηκε πανάξια απέναντι στην υγειονομική κρίση χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών των νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ και τις προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών που πραγματοποίησε η κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε πως οι κλίνες ΜΕΘ από μόνες τους δεν θεραπεύουν και υπάρχει έλλειψη γιατρών και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

O κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει το άνοιγμα των ναών την ημέρα των Θεοφανείων, επισήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΔ είναι με την Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χαρίζουμε την Ορθοδοξία σε κανέναν», υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο κατά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης και ότι στο σύνολό τους οι ιεράρχες τήρησαν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/29NZzNo7L8M

 

Previous ArticleNext Article