Ελασσόνα

Κέλλας: Η πορεία του Κωνσταντίνου Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, φωτεινό παράδειγμα έμπνευσης και καθοδήγησης για το Έθνος μας

«Σήμερα η Τσαριτσάνη τιμά ένα άξιο τέκνο της, μια σημαντική προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους, έναν λόγιο, κληρικό και μεγάλο διδάσκαλο του Γένους. Όλοι στεκόμαστε με σεβασμό και υπερηφάνεια, προσοχή, στη μνήμη του σπουδαίου “Φιλικού”, του αγωνιστή της ελευθερίας, της Ορθοδοξίας και της δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χαιρετιστήριο μήνυμα του βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, για τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσαν Δήμος Ελασσόνας και Τοπική Κοινότητα Τσαριτσάνης, προς τιμήν του Κωνσταντίνου Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο μήνυμά του, συνεχίζει:

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρωστούμε πολλά στον Κωνσταντίνο Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, ο οποίος, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία, σήκωσε την Ελλάδα ψηλά.

Δεινός ιεροκήρυκας, σοφός κληρικός και ρήτορας, “ταξίδεψε” την Ορθοδοξία και την χώρα σε όλη την Ευρώπη. Στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης επέδειξε απαράμιλλο θάρρος, παρρησία και φιλομάθεια, αποτελώντας παράδειγμα ενότητας και πίστης για όλους τους Έλληνες. Αγωνίστηκε χωρίς συμβιβασμούς, για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, όταν φωνές ξένων δυνάμεων, προσπαθούσαν να σπείρουν ζιζάνια διχασμού στους συμπατριώτες μας.

Όλη η πορεία του σπουδαίου αυτού ανθρώπου, ας αποτελεί για όλους μας φωτεινό παράδειγμα έμπνευσης και καθοδήγησης στη ζωή μας.

Αιωνία του η μνήμη».

 

 

Previous ArticleNext Article