Λάρισα

Κέλλας για Ν. Παπαθεοδώρου: Ένας ευεργέτης – πρότυπο για τη Λάρισα

«Ο Νίκος Παπαθεοδώρου υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια την ιατρική επιστήμη, σε δύσκολους καιρούς για τη Λάρισα. Με τις ίδιες αξίες συνεχίζει να υπηρετεί και να προβάλλει την πόλη που αγαπά, με την καταγραφή της ιστορίας της, αλλά και την αποτύπωση της εξέλιξής της, μέσω της πολυθεματικής έκθεσης με τα σπουδαία αντικείμενα της τεράστιας οικογενειακής του συλλογής.

Αναμφίβολα, το προσωπικό αρχείο του Νίκου Παπαθεοδώρου, αποτελεί ανεκτίμητη περιουσία για τη Λάρισα και παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε».

Αυτά δήλωσε, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, επισκεπτόμενος την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, όπου εκτίθεται  η ιστορική Έκθεση του Ν. Παπαθεοδώρου, με τίτλο «Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα».

Ο Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον μαιευτήρα – ιστοριοδίφη της Λάρισας, ξεναγήθηκε από τον ίδιο στη σπουδαία μουσειακή έκθεση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του “για τα σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα, τα οικογενειακά κειμήλια και την πολυθεματική συλλογή, που αποτυπώνουν την εξέλιξη της Λάρισας και της Θεσσαλίας στο χρόνο”.

Ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος παρότρυνε τον Νίκο Παπαθεοδώρου “σε επόμενη έκθεση να προβάλλει – εκθέσει και υλικό από τη σημαντική ιατρική του πορεία” αμέσως μετά την ξενάγηση, δήλωσε:

«Η Έκθεση αποτελεί μοναδική παρακαταθήκη για την πόλη, που δεν θα ξεχαστεί.

Ο επισκέπτης ταξιδεύει στον χρόνο, μαγεύεται από τη δυναμική της Λάρισας, θυμάται, μαθαίνει, αισθάνεται περήφανος για την πόλη που ζει και δραστηριοποιείται.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, καθώς προηγήθηκε μια επίπονη δουλειά, ατελείωτες ώρες μελέτης και έρευνας, με την προσωπική σφραγίδα και μεράκι του αγαπημένου μας γιατρού – ιστοριοδίφη.

Στην έκθεση, ο Νίκος Παπαθεοδώρου έχει συγκεντρώσει όλο το περίσσευμα της αγάπης του για την πόλη και το μεταδίδει στον επισκέπτη.

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για τη συνολική και διαχρονική προσφορά του Νίκου Παπαθεοδώρου στη Λάρισα που τόσο αγαπά».

Στην ξενάγηση του Χρήστου Κέλλα στην έκθεση του Νίκου Παπαθεοδώρου, παρούσες ήταν η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα και Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών η Ιωάννα Δεληγιάννη.

Previous ArticleNext Article