Λάρισα

Κέλλας: Αποκαθιστούμε τις αδικίες στους Στρατιωτικούς μας

«Η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει και η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που διατηρούμε, όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν  για μένα ιδιαίτερη τιμή. Μαζί πετύχαμε η φωνή σας να ακούγεται δυνατά,κάνονταςσημαντικά βήματα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνει στοχευμένες ρυθμίσεις σε μείζονα θέματα, που σας απασχολούν».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την τοποθέτησή του, στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Πέτρο Μούστο και τα μέλη της ΕΣΠΕΛ για τη συνολική δράση τους, αναφορικά με την ανάδειξη και προώθηση ζητημάτων, που αφορούν το στρατιωτικό προσωπικό, εστίασε στις αλλαγές, που φέρνει το Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ, τονίζοντας:

«Ρυθμίζεται η σταδιοδρομική εξέλιξη των αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), οι οποίοι κατετάγησαν στο στράτευμα τα έτη 1991, 1992 και 1993, ενώ βελτιώνεται η βαθμολογικήεξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) με την ανάλογη μισθολογική αντιστοίχιση.

Σε σχέση με τοσύνθετο εργασιακό και συνταξιοδοτικό θέμα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), ξεκινά συζήτηση με τα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυσή του, ενώ αναμένονται θετικές εξελίξεις και με την καταβολή των αναδρομικών για το 2022 και το 2021 από τις κρατήσεις, που επιβλήθηκαν στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Χρήστος Κέλλας εξήρε την συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αίσθημα ασφαλείας, που έχει εμπεδωθεί στους Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζοντας:

«Ως πολιτεία, οφείλουμε να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό σας και να αναγνωρίζουμε την προσφορά σας, έμπρακτα, ενισχύοντας το έργο σας, με σύγχρονα μέσα και βελτιώνοντας τις παροχές προς εσάς και τις οικογένειές σας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους σας, έχετε τον απεριόριστο σεβασμό και την εκτίμησήμας».

Previous ArticleNext Article