Λάρισα

Κέλλας από Έβρο: «Απροσπέλαστα και ισχυρά τα ελληνικά- ευρωπαϊκά σύνορα»

Eπίσκεψη στον Έβροπραγματοποίησε ελληνική αντιπροσωπεία,αποτελούμενη απότον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τονΠρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτή ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα,τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδηκαιτον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Στην Αλεξανδρούπολη, την ελληνική αποστολή, αλλά και Βουλευτές των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, με επικεφαλής τους κ.κ.ReinholdLopatka, Πρόεδρο της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου και ZoltánTessely, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καλωσόρισε οΠροϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σταυρακάκης.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε ενημέρωση από τους  κ.κ. Πλακιωτάκηκαι Τσαβδαρίδη, καθώς και από τον Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, από τον  Ταξιάρχο, κ. Ιωάννη Σταυρακάκη και από τον Αστυνόμο Α’ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κ. Δημοσθένη Καμάργιο.

 Ακολούθησε συζήτηση για τις ενέργειες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Αργότερα, οι αντιπροσωπείεςμετέβησαν στις Φέρρες, στον «Φράχτη» και συνομίλησαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Καραμανλή, αλλά και με εκπροσώπους της FRONTEX και του ΥΠΕΘΑ.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά και τα μέλη της Αυστριακής και Ουγγρικής αποστολής, επισκέφτηκαν το Επιχειρησιακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Κατά την αναχώρησή του από τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»,  ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στην ελληνική αποστολή για το Μεταναστευτικό, την πρόοδο των εργασιών στον φράχτη του Έβρου, το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και άλλα κρίσιμα ζητήματα για τη Χώρα μας, αλλά και όλη την Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα σύνθετο και «ευαίσθητο» θέμα, το οποίοο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης και η Κυβέρνηση συνολικά χειρίζονται εξαιρετικά.

Αν και οι μεταναστευτικές ροές προς τη Χώρα μας ήταν αυξημένες από τα μέσα του 2022 μέχρι το Σεπτέμβριο 2023, η τάση αυτή αντιστράφηκε, με το «σφράγισμα» των συνόρων και τον μηδενισμό, σχεδόν, των παράτυπων εισόδων στον Έβρο.

Το νέο μέτωπο, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η παράτυπη μετανάστευση στην Ε.Ε. από τη Δυτική Αφρική, μέσω της Κρήτης. Για αυτό, άλλωστε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το Κάϊρο και υπέγραψε  μια σημαντική Κοινή Δήλωση για την υλοποίηση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. 

Στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι, αφενός, ο αποτελεσματικός έλεγχος  των παράνομων αφίξεων και, αφετέρου, η δημιουργία νόμιμων εναλλακτικών λελογισμένης μετανάστευσης, με όρους και κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Και είμαι σίγουρος ότι θα τον πετύχει».

Previous ArticleNext Article