Λάρισα

Καμία πιθανότητα αλλαγής σκηνικού προς το καλοκαιρινό: Πόσο θα διαρκέσει ο άστατος καιρός με τις καταιγίδες σύμφωνα με τον Λαρισαίο μετεωρολόγο Θ. Χατζηγρίβα

«Καμία, μα καμία πιθανότητα αλλαγής του σκηνικού προς το πιο καλοκαιρινό, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο περίπου μισό του Ιούνη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύνηθες μοτίβο πρωινές ηλιοφάνειες και μεσημεριανές, απογευματινές καταιγίδες» αναφέρει ο Λαρισαίος προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγριβας.

Επιπλέον συμπληρώνει: «Παρ όλα αυτά δεν αναμένουμε κάποια ψυχρή μεταφορά, και έτσι σε κάθε περίπτωση ηλιοφάνειας η θερμοκρασία θα ανεβαίνει αρκετά. Σε γενικές γραμμές ήπιες θερμοκρασίες.

Πέρα από τις 10 με 15 Ιούνη με μια πρώτη ματιά όλα είναι ανοιχτά. Με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης, αλλά και αισθητής ανόδου, και εκ νέου αισθητής πτώσης.

Τις επόμενες ημέρες η αστάθεια θα επικεντρωθεί κυρίως στα δυτικά γενικώς, από Πελοπόννησο μέχρι δυτική Μακεδονία, και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές (πιο τοπικές θα έλεγα), ενώ από το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή θα έχουμε αρκετά πιο γενικές καταιγίδες.

Ότι νεότερο φυσικά, θα αναρτηθεί».

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article