Νέα υπουργική απόφαση για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα εκδώσει, τις επόμενες μέρες, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Η απόφαση θα προβλέπει να είναι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες οι ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και να διασφαλίζεται η επάρκεια των προσφερόμενων προϊόντων. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις καταναλωτών που σημείωναν ότι τα σήματα στα προϊόντα δεν ήταν εύκολα ορατά.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου ήταν ενθαρρυντική ενώ πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου θα παρακολουθούνται οι τιμές των προϊόντων ανά εβδομάδα.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών τροφίμων, αφού όμως πρώτα – όπως είπε – λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α).

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός, μετά από νέα επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στην Δ. Αθήνα έγραψε: «…Έχουμε δρόμο για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε την σήμανση και να υπάρχει οπωσδήποτε συνεχής επάρκεια των προϊόντων».

Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση
Σημαντική αύξηση της ζήτησης εκδηλώθηκε για τα περισσότερα από τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας super market σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ημερησίας». Σύμφωνα με στελέχη κορυφαίων retailers, μπορεί να μην… «ξεπούλησε» το καλάθι του νοικοκυριού, εντούτοις το ενδιαφέρον του κόσμου για τα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις του κόσμου, αυτές διαφέρουν από αλυσίδα σε αλυσίδα, ανάλογα και με τη σύνθεση του κάθε καλαθιού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, φαίνεται πως εκδηλώθηκε για προϊόντα μακράς διάρκειας όπως:

Απορρυπαντικά
Χαρτικά
Πάνες
Καφές
Ζάχαρη
Μακαρόνια
Ρύζια
Προϊόντα, τα οποία όπως εξηγούν στελέχη του κλάδου, μπορούν να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θετική ήταν η υποδοχή των καταναλωτών και για κάποια επώνυμα τρόφιμα, π.χ. σε γάλα, κοτόπουλο κ.ά., καθώς εμφανίστηκαν στο καλάθι με μειωμένες τιμές.

ethnos.gr