Ελλάδα

Ικαρία: Γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ο 11χρονος που πνίγηκε στους Φούρνους

Συντετριμμένος ο δήμαρχος των Φούρνων Κορσεών της Ικαρίας μίλησε στο protothema.gr για το πώς πνίγηκε ο 11χρονος γιος του γνωστού ηθοποιού, Οδυσσέα Σταμούλη.

«Το απόγευμα κατά τις 18.30 με ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού ότι έχει χάσει τον Χρήστο από τις 14.00 το μεσημέρι. Κινηθήκαμε άμεσα με την αστυνομία, το λιμεναρχείο και ξεκινήσαμε να τον ψαχνουμε αλλά δεν τον βρίσκαμε. Καταλάβαμε ότι κάτι κακό συνέβη και δυστυχώς το βρήκαμε πνιγμένο το παιδί. Η μητέρα του είναι απο το νησί, είχαν έρθει να κάνουν τις διακοπές τους. Μεγάλο κακό έγινε, ό,τι και να πούμε είναι λίγο» λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Καρύδης.

Αύριο το πρωί η σορός τους άτυχου 11χρονου θα μεταφερθεί στη Σάμο προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στους Φούρνους Ικαρίας. Ο 11χρονος φόρεσε το μαγιό του, πήρε τη μάσκα του και πήγε για κολύμπι σε παραλία κοντά στο λιμάνι.

Η μητέρα του τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα, ενημερώνοντας τις Αρχές στις 18.30 ότι τον ψάχνει. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την Αστυνομία και το Λιμενικό οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη καθώς ο ανήλικος εντοπίστηκε στις 20.30. Δύτες βούτηξαν στο νερό και τον είδαν να είναι μπλεγμένος σε δίχτυα, δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα κυκλοφορούσε με τη φωτογραφία του γιου της σε μια προσπάθεια να το βρει και όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, όταν ανέσυραν το αγοράκι από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!».

Ο γιατρός μετέβη στο σημείο και του έκανε τεχνητή αναπνοή η οποία δεν ήταν επιτυχής. Το παιδί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

protothema.gr

 

Previous ArticleNext Article