Ελασσόνα

Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας  Γραφείο Νεότητος: 4η συνάντηση της Σχολής Γονέων

Σε μια εμβληματική και κρίσιμη για την οικογένεια περίοδο έτσι όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, η Ιερά Μητρόπολις έχει την χαρά να σας προσκαλεί στην 4η συνάντηση της Σχολής Γονέων.

Στον απόηχο της ορθόδοξης εορτής της μητέρας, την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει  ανήμερα της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), η Ιερά Μητρόπολή μας προσκάλεσε τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κερκύρας, δόκιμο στο λόγο και στη θεολογική κατάρτιση, προκειμένου να αναπτύξει το θέμα: «Μητέρα στο σήμερα» μέσα από την ποιμαντική και συζυγική του εμπειρία.

Αν η λέξη μητέρα παραπέμπει σ’ έναν οικείο «τόπο» και «τρόπο», η παρουσία και η λειτουργία της δεν είναι πια δεδομένη..   Οι νέοι τύποι οικογένειας δοκιμάζουν τα όρια και της αντοχές της μητρικής εικόνας μέσα σ’ αυτές.

Η Εκκλησία έχει το προνόμιο να τιμά μετά τον Τριαδικό Θεό την Μητέρα του Θεού, την Υπεραγία Θεοτόκο, Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, με μια τιμή που μοιάζει ιλιγγιώδης στη σημερινή κατάπτωση. «Χαίροις μετὰ Θεὸν ἡ Θεός, τὰ δευτερεῖα τῆς Τριάδος ἡ ἔχουσα», μελωδεί ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης. Θεός και στην τιμή μετά τον Πρώτο, τον Θεό, κατέχει η Παναγία μας.

Σας αναμένουμε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Previous ArticleNext Article