Ελασσόνα

Η Στέλλα Μπίζιου στην Ελασσόνα για τα εγκαίνια της Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού

«Πάντα με σεβασμό και με περίσσια υπευθυνότητα στέκομαι μπροστά σας, όταν είναι να μιλήσω για τον Όλυμπο. Και μιλάω για τον Όλυμπο γιατί η Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη στο Δήμο Ελασσόνας, δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το μυθικό βουνό, το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της χώρας ολόκληρης».

Τα παραπάνω δήλωσε στο χαιρετισμό της η βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κα Στέλλα Μπίζιου, στην Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε με τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Ελασσόνας.

«Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον τόπο αυτό, ακούγαμε από μικροί τις έννοιες της ‘ορεινής ανάπτυξης’, αλλά της ‘αξιοποίησης του Ολύμπου’, αλλά δεν βλέπαμε ποτέ απτά αποτελέσματα ουσιαστικών πολιτικών παρεμβάσεων.

Έπρεπε λοιπόν να περάσουν δεκαετίες, ώστε να φτάσουμε στο 2022 και μια κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα master plan για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της πατρίδας μας.

Στόχος του, όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα για την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί για μένα μία εθνική προτεραιότητα. Και αυτό είναι να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Πρέπει να ξαναγυρίσουν νέα παιδιά πίσω. Πρέπει τα νέα παιδιά που γεννιούνται εδώ να έχουν λόγο να παραμείνουν και να ζήσουν, να εργαστούν σε αυτόν τον πανέμορφο και ευλογημένο τόπο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχουν προφανώς οι κατάλληλες υποδομές, αλλά πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, καλούμαστε όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Χαιρετίζω με τις σκέψεις αυτές τη σημερινή εκδήλωση και αναμένω πλέον τις ευρύτερες πρωτοβουλίες, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα», κατέληξε στο χαιρετισμό της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article