Ελασσόνα

Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μαγική συναυλία στο  Βόλο την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται και φέτος η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσκεκλημένη του Δικτύου  «Περραιβία», του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος και Επιστημών, προκειμένου  να πραγματοποιήσει, τις καθιερωμένες, πλέον, μεγάλες συναυλίες, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων και δομών.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί  συναυλία στο Βόλο, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 8.45 μ.μ., με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (Θερινό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου) , ενώ η Μπάντα ΓΕΝ θα πραγματοποιήσει συναυλία και στην   Καρδίτσα, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021,  με συνδιοργανωτή  τον Δήμο  Καρδίτσας.

Στήριξη των εθελοντών που σώζουν ζωές

Στη φετινή συναυλία του Βόλου, οι διοργανωτές θα τιμήσουν  και θα στηρίξουν  δύο σπουδαίες εθελοντικές οργανώσεις, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που βρίσκονται πάντα δίπλα στον πολίτη και συμμετέχουν σε δύσκολες αποστολές (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, ατυχήματα, καταστροφές κλπ) και πολλές φορές τα μέλη τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους ,προκειμένου να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, ενώ προσφέρουν καθημερινά τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Για τον λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες του Βόλου , να συμμετέχουν και φέτος, σε μια  εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση ,  που σπάνια συναντά κανείς, ενώ παράλληλα θα στηρίξουν την προσπάθεια προμήθειας άκρως απαραίτητου εξοπλισμού , όπως είναι οι απινιδωτές, συντήρηση  πλωτών μέσων, σωστικών εργαλείων κλπ , βοηθώντας με τον τρόπο  αυτό στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών

Οι  συναυλίες  έχουν  τίτλο “Το πάρτυ των …αναμνήσεων!», στις οποίες  θα παρουσιαστούν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική μουσική και θα μας ταξιδέψουν στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στη Θεσσαλία  με τους καλύτερους σολίστες της,  έχει ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ), που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και κατατάσσεται, πλέον, στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος),  Ανδρέας Καραούλης (τενόρος)  και Μ. Κοκκώνης (τενόρος).

Επιμέλεια –Συντονισμός: Κώστας Σκριάπας

Μπάντα ΓΕΝ- Η αγαπημένη Μπάντα των Βολιωτών

Όπως είναι γνωστό, η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, συνολικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Βόλο τα τελευταία χρόνια ,έχουν διοργανωθεί από το Δίκτυο «Περραιβία» και τη Μπάντα ΓΕΝ, μεγάλες συναυλίες για την υποστήριξη φορέων, όπως είναι το Γηροκομείο, το ορφανοτροφείο, οι «Άσπρες Πεταλούδες», τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, το Σωματείο «Ιππόκαμπος» με την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου και πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες.

Η Μπάντα ΓΕΝ έχει παντού τεράστια αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για την μοναδική ποιότητά της, ενώ αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, σε συνεργασία με το Δίκτυο «Περραιβία», με το οποίο έχουν, ήδη, συνδιοργανώσει δέκα έξι συναυλίες, τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας πολλές κοινωνικές δομές σε όλη τη Θεσσαλία.

Η διάθεση των προσκλήσεων για τη συναυλία στο Βόλο, που έχει ιερό σκοπό, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16/8/2021, στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ, από τα εξής σημεία:

Μουσικός Οίκος Κεχαϊδη-Κουταρέλια 29 -Βόλος , Τηλέφ. 24210-37891

Βιβλιοπωλείο «ΛΥΧΝΟΣ»- Κ. Καρτάλη 160-Βόλος, Τηλέφ. 24210-32916.

Οι θέσεις στο ανοιχτό θέατρο Ν.Ιωνίας Βόλου είναι περιορισμένες και αριθμημένες, γι’ αυτό λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την προμήθεια των προσκλήσεών τους, ενώ θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail : skriapask@gmail.com.

Previous ArticleNext Article