Ελασσόνα

Η Ολυμπιάδα Ελασσόνας τίμησε τους νεκρούς της – ΦΩΤΟ

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και περισυλλογής η Ολυμπιάδα Ελασσόναs τίμησε πρόσφατα τουs νεκρούς τηs, κάτι που είναι καθιερωμένο και γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ολυμπιάδαs τελέσθηκε η θεία Λειτουργία και ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα του Ελληνογερμανικού πολέμου, καθώs και του Εμφυλίου.

Λειτούργησε ο ιερέαs – εφημέριοs τηs ενορίαs του χωριού π. Αναστάσιοs Λίλτσηs.

Στη συνέχεια, στην πλατεία τηs Ολυμπιάδαs, στο Μνημείο των πεσόντων, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών.

Ανάμεσα στιs παρουσίεs: ο δnμαρχοs Ελασσόναs Νίκοs Γάτσαs, ο αντιδήμαρχοs Χρήστοs Παπαδημητρίου,ο πρόεδροs τηs Κοινότηταs Ολυμπιάδαs Γιώργοs Ταμουρίδηs, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιάδαs και τηs Ένωσηs Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων τηs παρολύμπιαs περιοχns, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι τηs Ολυμπιάδαs.

Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα: «Τιμήσαμε στην κοινότητα Ολυμπιάδας τη μνήμη των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ειδικότερα τιμήθηκαν οι πεσόντες του χωριού σε όλους τους αγώνες του Έθνους. Με την ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους και όλες όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν σε όλα τα πεδία για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα. Αιωνία τους η μνήμη….».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Γιάννης Μουκίδης- φωτο: Μιχάλης Κανωτίδης

Previous ArticleNext Article