Ελασσόνα

Η οδύσσεια ενός σεισμόπληκτου από το Δαμάσι

Ο Αντώνης Λέτσιος είναι κτηνοτρόφος. Η κτηνοτροφική του μονάδα βρίσκεται στο πολύπαθο και σεισμόπληκτο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, που στις αρχές Μαρτίου χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο. Ο Αντώνης Λέτσιος είδε τη μονάδα του να καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς από το σεισμό.

Με όσες οικονομίες του είχαν απομείνει ο κτηνοτρόφος του Δαμασίου αποφάσισε τη μεταστέγαση της μονάδας του σε γειτονική περιοχή, για να καταφέρει να ορθοποδήσει. Και παρά τις (προφορικές) διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, μόλις μπήκε στη διαδικασία της μετεγκατάστασης, άρχισε μια απίστευτη οδύσσεια.

Δέκα χιλιάδες ευρώ, για τρεις κολώνες

Το αποκορύφωμα της οδύσσειας ήρθε από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ο μεταφορέας του ηλεκτρικού ρεύματος ζητά από τον κτηνοτρόφο το εξωφρενικό ποσό των 8.617,74 ευρώ για την σύνδεση του με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την ακρίβεια το ποσό αυτό προορίζεται για την εγκατάσταση τριών ξύλινων πυλώνων (κολώνες) προκειμένου να ρευματοδοτηθεί η νέα κτηνοτροφική μονάδα, ενώ το τελικό κόστος της σύνδεσης αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ!

Αποτέλεσμα ο κάτοχος της μονάδας που καταστράφηκε από το σεισμό, να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα καταστροφή, οικονομική αυτή τη φορά, αφού είναι πια υποχρεωμένος να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στη μονάδα του με γεννήτριες καυσίμου, και δυσβάσταχτο κόστος. Την ίδια στιγμή αναζητά χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει τη σύνδεσή του με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Και φυσικά, μετά τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις στα ΜΜΕ οι «υπεύθυνοι» είναι άφαντοι. Σε πολλές περιπτώσεις δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο!

Τελικά ενός κακού, μύρια έπονται…

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Previous ArticleNext Article