Λάρισα

Ασθενής που είχε κάνει και τις δυο δόσεις νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κορωνοϊό

Δεν κρύβουν την ανησυχία οι υγειονομικοί, για την νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του ανοίγματος των δραστηριοτήτων στην περιοχή μας . Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτή την εβδομάδα οι εισαγωγές παρέμειναν σε διψήφια νούμερα κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά, σύμφωνα με τους υγειονομικούς. Άλλωστε αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφουν και οι καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

«Τηρήστε τα μέτρα»

Οι άνθρωποι της υγείας για ακόμη μια φορά τονίζουν με έμφαση ότι η μάχη με τον ιό δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει ακόμη και οι εμβολιασμένοι να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις. Το γεγονός ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί δεν σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει το κίνδυνο της εισαγωγής. Μάλιστα αναφέρουν ότι στο ΓΝΛ νοσηλεύεται περιστατικό ασθενούς που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, καθώς δεν είχαν περάσει 3 εβδομάδες από το τέλος του εμβολιασμού, ώστε να έχει πλήρη ανοσία.

Θεωρούν δεδομένο ότι η «ανάσα» στο σύστημα θα φανεί από τον Ιούνιο, όταν αναμένεται οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει αλλά παράλληλα θα έχει καταλαγιάσει και η έξαρση από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article