Λάρισα

Γυναίκα απέναντι στον Αγοραστό για τις εκλογές στην Περιφέρεια

Η διεθνής αναταραχή που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειές της στο οικονομικό κλίμα της χώρας καθώς και η προδιαγεγραμμένη επιστροφή της πανδημίας με αύξηση των κρουσμάτων το ερχόμενο Φθινόπωρο, «σπρώχνουν», όπως επισημαίνουν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές, τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Το δεδομένο αυτό έχει ως συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ μέχρι το καλοκαίρι, ο προσανατολισμός τους να εστιάζεται στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, «παγώνοντας» ταυτόχρονα τις διεργασίες για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, καθώς κανένας από τους τρεις μονομάχους δεν θα επιθυμούσε να ανοίξει μέτωπα εντός του κομματικού του μηχανισμού, πριν δοθεί η μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σε τοπικό επίπεδο δεν γίνονται ζυμώσεις σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της LarissaPress στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη κρατούν στα χέρια τους το όνομα Λαρισαίας, η οποία όπως όλα δείχνουν μπαίνει ως φαβορί στην κούρσα των προσώπων εκείνων που θα κληθούν να μονομαχήσουν με τον νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις ερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια.

Η Λαρισαία, νέα στην ηλικία αλλά με εμπειρία στις εκλογικές διαδικασίες, επιτυχημένη επαγγελματίας στον χώρο της δικαιοσύνης, με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ και επαφές σε όλους σχεδόν τους νομούς της Θεσσαλίας, καθίσταται φαβορί για τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική προσπάθεια που θα καταβληθεί για να καταγραφεί μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος στην Επικράτεια.

Το εν λόγω πρόσωπο θα μπορούσε υπό ευρύτερες πολιτικές προϋποθέσεις να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας έτσι τις πιθανότητες για μια μάχη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών «εκεί όπου όλα καθίστανται ανοιχτά», όπως επισημαίνει με νόημα το πρόσωπο που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη υποψηφιότητα για λογαριασμό της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. «Εμείς απέναντι στο κατεστημένο θα προτάξουμε μια νέα, δυναμική γυναίκα, ικανή να φέρει την απαιτούμενη φρεσκάδα στην Περιφέρεια, στέλνοντας ταυτόχρονα και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πρόκειται να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές για την Περιφέρεια, το μόνο σίγουρο είναι πως οι ζυμώσεις και οι κινήσεις στην σκακιέρα της πολιτικής πραγματικότητας έχουν ξεκινήσει.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article