Ελασσόνα

Γλίτωσε “παρά τρίχα” από επίθεση αγριογούρουνων – Σε απόγνωση οι αγρότες Σαρανταπόρου-Λιβαδίου (ΦΩΤΟ)

Τίποτε δεν προμήνυε τη λαχτάρα που θα βίωνε ένας αγρότης, πηγαίνοντας πρόσφατα στο χωράφι του με καλαμπόκια στα όρια Σαρανταπόρου -Λιβαδίου.

Ήταν ξημερώματα Δεκαπενταυγούστου και ο κ. Γιάννης Γεωργάκης μόλις είχε φθάσει στο χωράφι του για να ποτίσει τους αραβοσίτους, όταν ήρθε αντιμέτωπος με μια αγέλη αγριογούρουνων.

Περισσότερα από είκοσι αγριογούρουνα “λεηλατούσαν” μεγάλη έκταση του χωραφιού και πριν προλάβει εκείνος ν’ αντιδράσει δύο εξ αυτών κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του… Για καλή του τύχη, τα αντανακλαστικά του αντέδρασαν έγκαιρα και πήδηξε ευθύς πάνω στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο.

Ο φόβος του μεγάλος και οι ζημιές ακόμη μεγαλύτερες…

Ο κ. Γεωργάκης δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η μαζική επανεμφάνιση αγριογούρουνων στις αγροτικές περιοχές Σαρανταπόρου-Λιβαδίου. “Ζημιές από αγριογούρουνα που τρώνε τους καρπούς μας και καταστρέφουν αγροτικές εκτάσεις έχουν προκληθεί και άλλες χρονιές στα χωράφια μας. Ωστόσο, φέτος το φαινόμενο είναι εντονότερο, εξαιτίας του υπερπληθυσμού των συγκεκριμένων ζώων”, αναφέρει ο ίδιος, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο των πληθυσμών αυτών αλλά και να αποζημιώνονται για τις ζημιές από τον ΕΛΓΑ, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη αποζημίωσης.

“Είμαστε σε απόγνωση… Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα υπόμνημα, το οποίο θα καταθέσουμε προς τα Υπουργεία Γεωργίας και Προστασίας του Πολίτη, διεκδικώντας τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος που τείνει να γίνει μάστιγα. Ειδάλλως, αν δεν υπάρχει μέριμνα από την Πολιτεία, σκεφτόμαστε σοβαρά να προχωρήσουμε σε αλλαγή καλλιεργειών στην περιοχή μας, γεγονός που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο αγροτικό μας εισόδημα”, καταλήγει με παράπονο.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες με τα “ισοπεδωμένα” καλαμπόκια από την… επέλαση των αγριογούρουνων στο χωράφι:

Previous ArticleNext Article