Ελασσόνα

Γιόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων – Ευχές από τους πιστούς (ΦΩΤΟ)

«Χαρίτωνος του σεβασμιοτάτου και θεοπροβλήτου μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπόλεως Ελασσώνος, υπερτίμου και εξάρχου Ολύμπου, ημών δε πατρός και ποιμενάρχου, πολλά τα έτη».

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν σήμερα Πέμπτη τα ονομαστήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα.

Ο Σεβασμιότατος ιερούργησε το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή από πλήθος πιστών.

Στην αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο εορτάζων σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί του ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου και ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης π. Εφραίμ Κατσαγάννης.

Ακολούθησε η προσφορά του αντίδωρου στις αρχές και τον κόσμο από τον ίδιο τον εορτάζοντα μητροπολίτη. Πολλοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν και φέτος στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό για να ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» στον κ. Χαρίτωνα, υγεία και μακροημέρευση στον σεμνό και χαμηλών τόνων δεσπότη.

Στα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος έδωσαν το «παρών»  ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας,  ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Λευτερης Φουρκιώτης, ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πλειάδα κληρικών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Previous ArticleNext Article