Λάρισα

Γιατρός Γ. Γκαμπράνης από το ΓΝΛ: «Πεθαίνει κόσμος γιατί αρνείται να συνεργαστεί – Νομίζουν ότι τους βάζουμε τον διάολο μέσα τους!»

Ο γιατρός του ΓΝΛ και υπεύθυνος της μιας κλινικής covid του ΓΝΛ Γιάννης Γκαμπράνης που πριν λίγες ημέρες κατέρρευσε από την κούραση, μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

«Δεν μπορούμε να πούμε ούτε καν ότι έχουμε ωράριο. Είχα εφημερία την Παρασκευή, μια τραγική εφημερία. Μεσολάβησε το Σάββατο και είχα ξανά την Κυριακή. Εμείς δεν φεύγουμε από το νοσοκομείο, λόγω της ευθύνης. Αναγκαστικά είμαστε εκεί καθώς τα περιστατικά είναι πολύ δύσκολα και οι αποφάσεις που θα παρθούν είναι μια συλλογική διαδικασία. Έχουμε μια πίεση και ένα φόρτο τεράστιο. Στο περσινό κύμα πήγα μια δύο φορές στο σπίτι μου. Δεν δουλεύουμε σε ομαλές συνθήκες. Οι ασθενείς covid με βάση την κατάστασή τους χρειάζονται ΜΑΦ. Εμείς έχουμε μετατρέψει τις κλίνες σε ΜΑΦ. Δεν έχουμε μηχανήματα High Flow, τόσα όσα μας χρειάζονται. Μια γυναίκα αγόρασε ένα τέτοιο μηχάνημα για τον πατέρα της κόστους 4 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια το δώρισε στο νοσοκομείο. Έχουμε πολλά προβλήματα και κυρίως έλλειψη προσωπικού. Επιπροσθέτως έχουμε θέμα και με το οξυγόνο», επισημαίνει.

«Είχα κούραση και άγχος καθώς το νοσοκομείο γίνεται covid»

Αναφέρθηκε και στο περιστατικό που «λύγισε» από την κούραση. «Αυτό που συνέβη σε εμένα τις προηγούμενες ημέρες δεν επιτρέπεται να μου συμβεί. Είμαι σκληρός άνθρωπος. Όμως εκτός από την κούραση ήταν και το άγχος της μετατροπής του νοσοκομείου σε covid. To έχω ξαναζήσει. Ξύπνησα ένα πρωί και είχα 142 αρρώστους και έπρεπε να τους ελέγχουμε εγώ και δύο ειδικευόμενοι. Ήταν τρομακτικό αυτό που έγινε πέρυσι. Αφού το οξυγόνο δεν φτάνει πως θα υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους; Δεν θα αντέξει το ΓΝΛ αν μετατραπεί σε covid. Μεγάλο μέρος του αγώνα δόθηκε από τους ειδικευόμενους γιατρούς», σημειώνει.

Κάποιοι συνεργάζονται και κάποιοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός

Όμως μίλησε και για τους ασθενείς που έχουν κορωνοϊό. «Οι περισσότεροι ακούν τις συμβουλές μας. Πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη στάση ώρες ολόκληρες. Υπάρχουν άνθρωποι που το παλεύουν και πάνε πολύ καλά και συνεργάζονται μαζί μας. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων είναι οι αρνητές της νόσου, οι αρνητές των εμβολίων. Εκεί υπάρχει μια καχυποψία στην αντιμετώπιση. Πιστεύουν ότι δεν έχει covid ο άρρωστός τους. Μας λένε ότι τους βάζουμε φάρμακα που δεν είναι αποδεκτά. Μας λένε ότι δεν θέλουν διασωλήνωση στο άρρωστο συγγενή τους. Επίσης τέτοια περιστατικά έρχονται πιο αργά. Τους λένε οι γέροντές «καθίστε στο σπίτι γιατί θα σας βάλουν τον διάολο μέσα σας». Έχουμε πάνω από το 85% ανεμβολίαστους στην κλινική. Κάνω έκκληση να πάνε να κάνουν το εμβόλιο», καταλήγει. .

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article