Λάρισα

Φάνης Τακούδης: μπαίνουμε στο χειμώνα από 15 Γενάρη -χιόνια στη Θεσσαλία την Παρασκευή

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας από την Πέμπτη το βράδυ προς την Παρασκευή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει το σιβηρικό βορειοανατολικό ρεύμα, σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη.
Ο κ. Τακούδης επισημαίνει πως πιθανό στα πεδινά κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας να μην έχουμε χιονόστρωση σε αυτή τη φάση του νέου βαρομετρικού χαμηλού, παρά μόνο από τα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω, πλην ίσως σε κάποιες περιοχές στην Ανατολική Θεσσαλία, αλλά σίγουρα θα έχουμε αρκετά χιόνια σε Πήλιο και Κίσσαβο.¨Όταν το ρεύμα είναι βορειοανατολικό από τη Σιβηρία άλλωστε επηρεάζει κυρίως την Ανατολική Θεσσαλία

Το επόμενο σαββατοκύριακο πάντως ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά με ελάχιστες 1 με 2 ίσως και 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν στις πόλεις της Θεσσαλίας και 5 με 6 βαθμούς Κελσίου μέγιστες.

Μπαίνουμε στο χειμώνα από 15 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου

Ο Λαρισαίος μετεωρολόγος όμως εκτιμά πως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την επόμενη Τρίτη και για ένα διήμερο, θα είναι πιο σφοδρό και εκεί πράγματι έχουμε πολλές πιθανότητες να το στρώσει και μέσα στις πόλεις, σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Η γενικότερη εκτίμηση του ευρωπαϊκού κέντρου είναι πως από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα έχουμε έναν βαρύ χειμώνα με αρκετά φαινόμενα , στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό, γενικότερα για την περιβαλλοντική ισορροπία καταλήγει ο κ. Τακούδης επισημαίνοντας ότι τώρα πλέον μπαίνουμε στο χειμώνα!

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article