Ελασσόνα

«Έσβησε» ο «απόμαχος» του ΚΤΕΛ Αντώνης Σδραβόπουλος

«Έσβησε» αθόρυβα, σε ηλικία 93 ετών, ο Ελασσονίτης «απόμαχος» του ΚΤΕΛ Αντώνης Σδραβόπουλος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε καρτερικά τους τελευταίους μήνες.
Ήταν ένας από τους τελευταίους εν ζωή της παλιάς «φρουράς» του ΚΤΕΛ Νομού Λάρισας. Αγαπητός στην τοπική κοινωνία, σοβαρός, ευγενής και αθόρυβος, με καταγωγή από το Λιβάδι Ελασσόνας.
Για πολλά χρόνια ως υπάλληλος παλαιότερα στο Σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας στην Ελασσόνα διαχειρίστηκε υπεύθυνα αμέτρητα δρομολόγια λεωφορείων και εξυπηρέτησε στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και όχι μόνο εκατοντάδες άτομα που ταξίδευαν σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, καθώς και αποστολές δεμάτων.
Ο θάνατος του Αντ. Σδραβόπουλου «ξύπνησε» μνήμες και εικόνες από το Σταθμό των λεωφορείων στην Ελασσόνα, τότε που καθημερινά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων έδιναν το «παρών» οι αείμνηστοι υπάλληλοι Γιώργος Αναστασόπουλος, Γιώργος Τσιαβές και βέβαια ο Αντώνης Σδραβόπουλος.
Αφήνει πίσω τη σύζυγο του «απόμαχη» νηπιαγωγό Μαρία Σδραβοπούλου, την κόρη του οδοντίατρο Γεωργία Σδραβοπούλου – Σπυριδούλια(ζει και εργάζεται στη Σπάρτη Λακωνίας) με την οικογένεια της και τον γιό του Αριστοτέλη Σδραβόπουλο(εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – μαθηματικό, που διαμένει στην πρωτεύουσα).
Ευτύχησε να χαρεί και δύο εγγόνια, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη.
Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης χθες το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article