Ελασσόνα

Επιταγή 600 € θα λάβουν 26 ωφελούμενοι του προγράμματος «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου»

Στην άμεση χρηματική ενίσχυση 26 ωφελούμενων με το ποσό των 600 ευρώ, προχώρησε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου».

«Για τρίτη συνεχομένη χρονιά δόθηκε η δυνατότητα σε άπορους πολίτες και οικογένειες να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα χρηματικής ενίσχυσης και να αξιοποιηθεί ένα μικρό μέρος της κληρονομιάς του συντοπίτη μας Αντ. Κύρκου προς τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α.Π. κ. Αθαν. Καλύβα και την αντιπρόεδρο κ. Ελ. Ταζέ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη διανομή των επιταγών στους 26 ωφελούμενους.

Ο κ. Καλύβας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με τον ορισμό της τριμελούς επιτροπής έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να  εξεταστούν οι αιτήσεις, έγινε η βαθμολόγηση τους και η επιτροπή προχώρησε στην μοριοδότηση βάσει των προβλεπόμενων κριτηρίων. Ήδη οι 26 ωφελούμενοι έχουν ενημερωθεί και οι περισσότεροι έχουν παραλάβει την επιταγή».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης & Στέλλας Κύρκου» και την επιτροπή που εξέτασε τις αιτήσεις και αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Οργανισμού και τις κυρίες Β. Μπαρμπή και Αντ. Σπανού, σημειώνοντας: «Ήταν επιθυμία των ευεργετών τα έσοδα από το ακίνητο που άφησαν στον οργανισμό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού και ειδικότερα για την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Με την οικονομική αυτή βοήθεια των 600 ευρώ σε 26 ωφελούμενους του προγράμματος τιμούμε ως δήμος Ελασσόνας τη μνήμη τους με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι ο δήμος μας βρίσκεται καθημερινά κοντά στους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ανταποκρίνονται με αμεσότητα και ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων θα συνεχίσει να υλοποιείται και το 2023, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε μία περίοδο οικονομικής ανασφάλειας».

 

Previous ArticleNext Article