Ελλάδα

Επιδόματα, αποζημίωση ειδικού σκοπού και επιστροφές από e- ΕΦΚΑ – Πότε καταβάλλονται

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να “κλείσει” ο κύκλος των πληρωμών για το 2020. Αναλυτικά:

1. Αποζημίωση Ειδικού ΣκοπούΣήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 5.621 εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής τον μήνα Νοέμβριο λόγω της πανδημίας. Η πληρωμή αυτή αφορά και τα ειδικά επαγγέλματα ομάδων.

2.Οι επιστροφές από e- ΕΦΚΑ

Πιθανότατα αύριο, Τετάρτη αναμένεται η πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους τα ποσά των επιστροφών που αντιστοιχούν στα πιστωτικά εκκαθαριστικά από την εκκαθάριση των εισφορών για το 2019.

3.Τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου, δηλαδή την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα στους δικαιούχους. Αναλυτικά θα καταβληθεί το σύνολο προνοιακών επιδομάτων, όπως η τελευταία δόση για το επίδομα παιδιού του 2020 , επίδομα γέννησης, στέγασης, στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

4. Επιδόματα ανεργίας

Για όσους έληξε η επιδότηση ανεργίας εντός Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα γίνει εντός Δεκεμβρίου.

Πηγή: enikonomia.gr

Previous ArticleNext Article